IT Universitetet bedst i Danmark til at udklække iværksættere

Det er blevet meget populært over de seneste år at starte op som selvstændig, allerede mens man er på studiet, eller umiddelbart efter eksamen er overstået. IT Universitetet topper listen.

Danske studerende forsøger sig i stadig stigende grad med at starte egne virksomheder op viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det skriver Politiken.

Antallet af iværksættere, som var enten studerende eller nyuddannede bachelorer eller kandidater, er nemlig steget med 43 pct. fra 2001 til 2011, viser undersøgelsen.

Selvom IT Universitetet (ITU) er et af Danmarks mindste med 2.500 studerende, så er der relativt set flest nye iværksættere, der kommer herfra. Mellem to og tre gange så mange studerende bliver her iværksættere i forhold til resten af landets universiteter, når man sammenligner med det samlede antal studerende på uddannelsesstedet.

»Jeg ved ikke, hvor meget universitetet kan tage æren for det her, for det er jo de studerende, der skaber resultaterne. Men vi gør meget ud af at fortælle de studerende fra første dag, at hensigten med universitetet er at give folk mod på at skabe noget. Og så er vi nok ret rummelige over for det lidt skæve. Iværksættere er ikke altid konforme – de går deres egne veje. Det tror jeg, vi giver dem plads til,« siger rektor for ITU, Mads Tofte, til Politiken.

Læs også: ITU åbner investor-firma til startups

Dårlige til at skabe job, gode til at vokse

Det er stadig begrænset, hvor mange nye jobs de studerendes opstartsvirksomheder skaber, men til gengæld er de langt bedre til at vokse end andre iværksættervirksomheder.

Årligt skaber de studerendes nye firmaer samlet omkring 400 nye fuldtidsstillinger. Men hvor de fleste danske iværksættervirksomheder har en produktivitetsvækst på omkring nul, så vokser firmaerne, der er blevet skabt under eller lige efter studietiden med omkring syv pct. om året, skriver Politiken.

»Vi er stadig ikke på et niveau, hvor det at være selvstændig er på niveau med at være lønansat. Men det er godt, at så mange unge tør starte egen virksomhed«, siger direktør for Fonden for Entreprenørskab, Christian Vintergaard, til Politiken.

Han understreger, at det vigtige for ham er at skabe en kultur, hvor man skaber modet til at prøve:

»Når folk først har turdet være iværksættere én gang, tør de ofte gøre det igen,« siger han.

Det er dog langt fra alle iværksættervirksomhederne, der består. Tre år efter opstarten var lidt over halvdelen af alle virksomhederne lukket ned igen.

Læs også: Sådan kæmper Århus start-up sig ud i verden: "Du satser alt, hvad du ejer, igen og igen"

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder