IT-Universitetet arrangerer blockchain-skole og konference

Illustration: TBWA
Arrangementet kulminerer i en konference fredag den 16. august.

84 kandidat- og ph.d.-studerende fra hele verden bruger næste uge på at udforske mulighederne ved blockchain i samarbejde med en række virksomheder. Det skriver IT-Universitetet i en pressemeddelelse.

Blockchain Summer School arrangeres af European Blockchain Center, der er et samarbejde mellem IT-Universitetet, Københavns Universitet og CBS.

Sommerskolen løb af stablen for første gang i 2016 som verdens første af sin art. Siden da er blockchain-teknologien blevet markant mere moden, hvilket giver deltagerne nye udfordringer at arbejde med, fortæller Roman Beck, professor på ITU og leder af European Blockchain Center, ifølge pressemeddelelsen.

»Flere og flere organisationer har en forståelse af blockchain og har måske endda gjort sig erfaringer med blockchain-projekter. I dag handler mange virksomheders udfordringer om skalerbarhed, sikkerhed og brugervenlighed. Det betyder, at deltagerne kommer til at arbejde meget mere anvendelsesorienteret og med mere sofistikerede løsninger end tidligere år,« udtaler han.

Cases fra EU, Carlsberg og WWF

Skolen kører i år i tre spor: et begynderspor, et avanceret spor, hvor studerende med forskellige grader af kendskab til blockchain skal arbejde med cases for organisationer, og et teknisk spor for studerende fra datalogi og softwareudvikling, som vil arbejde med at forbedre den bagvedliggende teknologi.

To af dagene forløber som et hackathon, hvor de studerende skal løse en række virksomheders konkrete cases. COWI stiller en udfordring om at bruge blockchain til at sikre sporbarhed i hele forsyningskæden, så man kan være sikker på, at kaffen virkelig er økologisk og fra Etiopien, som der står på pakken.

Europakommissionen beder de studerende om at undersøge, om blockchain-teknologien kan måle og understøtte en reduktion i CO2-udledningen fra europæiske køretøjer.

Også Carlsberg, WWF Verdensnaturfonden og Max Planck Digital Library leverer cases.

Ugen kulminerer med konferencen Nordic Blockchain Summit fredag den 16. august, som samler over 300 industrifolk, forskere, studerende og andre med interesse for blockchain-teknologien og dens forretningspotentiale.

Her vil der være keynote-præsentationer fra Mærsk, Thales og Polkadot, mens Roman Beck vil præsentere resultatet af en ny analyse af danske blockchain-satsninger samt teknologiens potentiale for danske virksomheder, som er blevet til med støtte fra Industriens Fond.

Deltagelse i konferencen er gratis, og der er stadig enkelte ledige pladser, står der i pressemeddelelsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere