It-uddannelser oversvømmes af kvote 2-ansøgere

Stadig flere søger ind på it-uddannelserne gennem kvote 2.

Antallet af kvote 2-ansøgninger til landets it-uddannelser er i år steget 15 procent fra 753 til 864. Det viser en opgørelse fra uddannelsesministeriet.

På IT-Universitetet er tendensen endnu tydeligere med en stigning af ansøgere på 31 procent.

Læs også: Antallet af it-nyuddannede dykker i Danmark

»Det leder til forhåbninger om, at vi kan optage rigtig mange gode studerende til sommer. Vi har de sidste mange år haft flere ansøgninger til vores studier, end vi har haft pladser til, og nu får vi så endnu flere ansøgninger, end der er pladser, « siger studieleder på ITU, Kasper Østerbye, til Version2.

Kvote 2 giver mere mangfoldighed

Ifølge Kasper Østerbye varierer kvaliteten blandt kvote 2-ansøgere meget. Nogle søger ind den vej, fordi de ikke har karakterne til drømmeuddannelsen, mens andre senere bliver flyttet over i kvote 1, fordi de er kvalificerede, men af andre grunde skal ansøge allerede den 15. marts.

Det giver en sund mangfoldighed på studiet, mener Kasper Østerbye.

»Der er ansøgere, som har haft en utrolig spændende kortere erhvervskarriere, og som er virkelig dygtige,« siger Kasper Østerbye og fortsætter:

»Folk er noget ældre i kvote 2, og der er god dynamik i at have studerende, der kommer friske fra gymnasiet, og studerende som har været ude i erhvervslivet. Det tror jeg øger kvaliteten på studiet.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Claus Junker Jørgensen

Med undtagelse af IT-Universitetet, er der jo ingen universiteter eller ingeniørhøjskoler som har fuldt optag på deres IT-uddannelser, og derfor er det jo ikke uventet at der er mange kvote 2 ansøgere.

IT er vel en af de få uddannelsesområder i Danmark, hvor der er gode jobmuligheder, høje lønninger, og ingen adgangskrav :-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere