It-uddannelse sætter rekord på KEA: 81 procent flere har søgt datamatiker-uddannelsen

5. december 2022 kl. 13:15
KEA – Københavns Erhvervsakademis
Illustration: Pressefoto/KEA – Københavns Erhvervsakademis.
Flere af KEA's it-uddannelser har oplevet en markant stigning i antallet af ansøgere. Dimensioneringen sætter dog stadig loft over antallet af pladser – det til trods for vedholdende opråb fra danske virksomheder, som har brug for langt flere it-medarbejdere, lyder det fra KEA.
Artiklen er ældre end 30 dage

Søgningen til vinteroptaget på en række af KEA – Københavns Erhvervsakademis (KEA) it-uddannelser er steget markant. I sommers søgte 569 således om optag på datamatiker-uddannelsen - en stigning på 81 procent i forhold til sidste år.

Det skriver KEA i en pressemeddelelse.

Uddannelsesdirektør for KEAs digitale og tekniske uddannelser Katja Munch Thorsen glæder sig over den store søgning og lægger vægt på, at arbejdsmarkedet netop i stor grad efterspørger disse dimittender. Men samtidig er uddannelserne dimensioneret, så der er loft på, hvor mange nye studerende der må optages på uddannelserne.

»Vi har fået lidt ekstra pladser, men de er stadig dimensioneret trods vedholdende nødråb fra danske virksomheder, som har brug for langt flere it-medarbejdere, end vi må uddanne,« siger hun i pressemeddelelsen.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger