It-systemet hos Danmarks største sikkerhedsvirksomhed er nede

18. maj 2018 kl. 13:035
It-systemet hos Danmarks største sikkerhedsvirksomhed er nede
Illustration: Screenshot fra g4s.dk.
Det er ikke til at komme i kontakt med G4S, hvor både hjemmeside og telefonsystem er utilgængelige
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Danmarks største sikkerhedsvirksomhed, den dansk-britiske sikkerhedsgigant G4S, har gevaldige problemer med deres it-systemer fredag formiddag.

Det er hverken muligt at komme i kontakt med dem telefonisk eller tilgå sitet g4s.dk.

Sikkerhedsvirksomheden har ikke meldt noget ud på hverken Twitter eller Facebook.

G4S er verdens største sikkerhedsvirksomhed med 625.000 ansatte i over 120 lande. Blandt opgaverne, G4S udfører, er bl.a. alarmovervågning og vagttjeneste samt værditransporter. Hovedsædet er i Crawley i England, men bestyrelsesformanden er danske Alf Duch-Pedersen, og selskabet er dobbeltnoteret på London Stock Exchange og Københavns Fondsbørs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det internationale G4S-site er ikke påvirket af nedbruddet, og det er uvist, om nedbruddet har betydning for selskabets operationelle drift af sikkerheds- og alarmsystemer.

Ekstra Bladet skriver, at de har fået henvendelser fra flere læsere, der fortæller, at de hverken kan slå deres alarm til eller fra, ligesom at man mødes af en fejlmeddelelse, når man vil logge på G4S SMARTalarm-appen.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
19. maj 2018 kl. 20:12

Hvilken embedsfolk? IT sikkerheds i Danmark held og lykke.

3
18. maj 2018 kl. 15:12

Hvis ikke de snart får styr på det problem (de har vist ikke styr på det endnu), må der vist være en del embedsfolk, som må overnatte på arbejdspladsen - for er der ikke noget med, at mange offentlige institutioner bruger G4S? Der skulle da nødigt være fri adgang til diverse sårbare systemer, hvor der opbevares følsomme persondata.

2
18. maj 2018 kl. 13:53

Hvis de ikke kan har styr på sikkerhed, med patch og backup. Hvem tror så at uddannelse af "ungdommen" i datasikkerhed virker.

Ikke at man skal uddanne dem. Vejledning i Nigeria Breve Valg af sikker Browser, og OS, og beskyttelse af privatliv, og ikke at sende nøgenbilleder samt alment sikkert færden er HELT på sin plads.

Tror at andre end G4S har travlt, det ser også ud til at deres alarmer ikke virker. Så måske et angreb for at fjerne deres service ? Eller så har kapitalfonden bag, bare ville skumme fløden og har sparet lidt IT og bemanding væk. ?

1
18. maj 2018 kl. 13:42

Oven på alle de andre mærkværdige ulykker de seneste dage, er der vist ingen, der har overskud til at kommentere på denne.....