It-systemer bag digital generalprøve i Folkeskolen svigtede - igen

Illustration: Hisam/Bigstock
Sidste år gik systemerne til prøveafvikling hos Styrelsen for It og Læring ned under generalprøve i skriftlig dansk. I år kørte de rigtig langsomt.

Den skriftlig danskprøve i folkeskolen, som nu gennemføres digitalt, blev obligatorisk sidste år - og den blev gennemført med en generalprøve i mandags. Men det gik galt, fortæller Folkeskolen.dk

»Det har kørt rigtig langsomt her til morgen (mandag, red.), og vi er i gang med at kigge på, hvad det kan skyldes,« siger kontorchef i Styrelsen for It og Læring Jesper Stæhr Mikkelsen til folkeskolen.dk.

»Det er vi rigtig kede af for de elever og lærere, der fik en dårlig oplevelse i dag.«

Sidste år gik det også galt. Her gik systemet ned, hvilket medførte, at nogle elever ikke kunne få adgang til opgaverne og måtte få forlænget deres prøvetid

Det er flere STIL-systemer (Netprøver.dk, Materialeplatformen og testogprøver.dk), der ligger bag prøveafviklingen. Her skal eleverne hente opgavesæt og videoklip online og samtidig aflevere deres besvarelser. Der udsendes med andre ord ikke fysiske udgaver af opgavesæt.

De nationale test er også i gang lige nu på Testogprøver.dk, og også elever, der tog en obligatorisk national test mandag, kan have oplevet problemer som følge af danskprøve-generalprøven, erkender Jesper Stæhr Mikkelsen.

STIL oplyser, at man satser på, at prøverne i dansk skriftlig fremstilling kører som de skal, når 9.- og 10.-klasserne skal op den 2. maj.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder