Strålfors vinder kontrakt om offentlig fjernprint

En ny fjernprint-løsning til det offentlige skal sørge for flere digitale afsendelser af breve til borgerne.

Det koster tid og penge, når ansatte i det offentlige selv skal udskrive papirer, finde bilag frem, putte det hele i en kuvert og sende det af sted til Fru Hansen.

Derfor har regionerne, kommunerne og staten nu i gang nu valgt Strålfors til at levere løsningen Fjernprint, der fremover skal sørge for flere digitale afsendelser af breve, skriver Danske Regioner på sin hjemmeside.

Læs også: Disse leverandører kæmper om offentlig fjernprint-løsning

Systemet skal selv finde ud af, om borgeren ønsker sin post tilsendt digitalt eller som almindeligt brev.

Er borgeren tilmeldt digital post på borger.dk, bliver brevet sendt digitalt. Ellers sendes det af sted som gammeldags papirpost, og her kan systemet selv sørge for at udskrivning, kuvertering og afsendelse fra en printfabrik.

Flere kommuner har allerede i dag en lignende løsning, for eksempel har Københavns Kommune implementeret et system fra KMD og Bording Data

Læs også: Virtuel printer sender brevet direkte i Eboks

»Regionerne leder hele tiden efter nye måder at skabe mere sundhed for pengene. En af de ting vi arbejder med er at reducere papirarbejdet på sygehusene med henblik på at frigøre ressourcer til direkte patientkontakt. Det vil vi blandt andet gøre ved at sende indkaldelsesbreve digitalt,« udtaler Lisbeth Nielsen, Kontorchef i Danske Regioner.

For regionerne betyder det ikke mindst, at papirarbejdet på sygehusene kan skæres ned. Den sparede tid kan i stedet bruges på for eksempel direkte patientkontakt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere