It skal hjælpe lærere med at dele forløb

Et nyt it-system, som skal hjælpe lærerne med at dele forløb mellem sig, er på vej ind i folkeskolen.

I stedet for at folkeskolelærere bruger tid på at forberede sig til forløb individuelt, giver it-systemet Meebook dem mulighed for, at de kan dele forløb mellem sig.

Det fortæller DR Nyheder.

»I stedet for at vi alle sammen sidder og planlægger alle forløbene, så deler vi det lidt ud,« siger Henriette Qvist, der er skoleleder på 10. klassescenteret i Aars til DR Nyheder.

Vesthimmerlands Kommune er en af de 23 kommuner, der har indført et Meebook, hvor lærerne kan dele deres forberedelse. Eksempelvis kan to dansklærere på samme klassetrin bytte forberedelse.

Så den ene lærer kan lave et forløb om digte, mens den anden laver et forløb om danske forfattere. Forløbene kan de dele mellem sig i programmet og dermed få mere tid til anden forberedelse.

Meebook regner med at have halvdelen af landets kommuner som kunder inden næste skoleår.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Thor Dekov Buur

De lærere jeg kender deler i høj grad deres selvudviklede materialer. Deling er jo let uanset om det sker via kopimaskinen eller et fællesdrev. Udfordringen ligger i at efterbearvejde materialet, så det matcher de elever, der skal bruge det. Der er jo forskel på klasser (og elever).

Måske skulle man hellere bruge penge på it-infrastrukturen på skolerne, så wifi dækker lokaler og udendørsarealer og ikke mindst kan håndtere et stort antal samtidige brugere. På mine børns skoler hænger (med mindre det er ændret i sommerferien) en seddel på dørene til lokalerne, hvor man kan læse, hvor i lokalet, der er wifi-dækning og hvor kraftigt et signal man kan forvente. Og med det setup kan det jo være ligegyldigt med 27 Chromebooks eller streaming på smartboardet.

  • 1
  • 0
#3 Keld Nielsen

Der er ikke tale om et nyt it-system. Det har fungeret længe, og det er slet ikke det eneste af den slags. I BPI - Brugerportalsinitiativet, som alle kommuner skal være en del af er der flere Læringsplatforme, man kan benytte. Fx kan UV-data, EasyIQ, KMD, its-learning m.fl. levere platforme. Hver af dem har sine styrkesider. Det er så op til kommunerne at finde den platform, der bedst lever op til de stillede krav. Herefter skal kravene til evt. udbud håndteres.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere