It skal hjælpe lærere med at dele forløb

10. august 2015 kl. 10:393
It skal hjælpe lærere med at dele forløb
Illustration: Jesper Kildebogaard.
Et nyt it-system, som skal hjælpe lærerne med at dele forløb mellem sig, er på vej ind i folkeskolen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I stedet for at folkeskolelærere bruger tid på at forberede sig til forløb individuelt, giver it-systemet Meebook dem mulighed for, at de kan dele forløb mellem sig.

Det fortæller DR Nyheder.

»I stedet for at vi alle sammen sidder og planlægger alle forløbene, så deler vi det lidt ud,« siger Henriette Qvist, der er skoleleder på 10. klassescenteret i Aars til DR Nyheder.

Vesthimmerlands Kommune er en af de 23 kommuner, der har indført et Meebook, hvor lærerne kan dele deres forberedelse. Eksempelvis kan to dansklærere på samme klassetrin bytte forberedelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så den ene lærer kan lave et forløb om digte, mens den anden laver et forløb om danske forfattere. Forløbene kan de dele mellem sig i programmet og dermed få mere tid til anden forberedelse.

Meebook regner med at have halvdelen af landets kommuner som kunder inden næste skoleår.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
10. august 2015 kl. 15:33

Der er ikke tale om et nyt it-system. Det har fungeret længe, og det er slet ikke det eneste af den slags. I BPI - Brugerportalsinitiativet, som alle kommuner skal være en del af er der flere Læringsplatforme, man kan benytte. Fx kan UV-data, EasyIQ, KMD, its-learning m.fl. levere platforme. Hver af dem har sine styrkesider. Det er så op til kommunerne at finde den platform, der bedst lever op til de stillede krav. Herefter skal kravene til evt. udbud håndteres.

2
10. august 2015 kl. 13:22

De lærere jeg kender deler i høj grad deres selvudviklede materialer. Deling er jo let uanset om det sker via kopimaskinen eller et fællesdrev. Udfordringen ligger i at efterbearvejde materialet, så det matcher de elever, der skal bruge det. Der er jo forskel på klasser (og elever).

Måske skulle man hellere bruge penge på it-infrastrukturen på skolerne, så wifi dækker lokaler og udendørsarealer og ikke mindst kan håndtere et stort antal samtidige brugere. På mine børns skoler hænger (med mindre det er ændret i sommerferien) en seddel på dørene til lokalerne, hvor man kan læse, hvor i lokalet, der er wifi-dækning og hvor kraftigt et signal man kan forvente. Og med det setup kan det jo være ligegyldigt med 27 Chromebooks eller streaming på smartboardet.

1
10. august 2015 kl. 11:43

Ja, Moodle er Open Source så der kommer ingen sælgere og trykker det ned i halsen på skolerne. Kan håndtere stort set alt der er nævnt samt en hel del mere. Og 'Alle platforme' på meebook indebærer ikke Android?