It-sikkerhedsråd vil gerne fusionere

Udbryderen Kim Aarenstrup vil gerne fusionere Rådet for Større IT-Sikkerhed med det nykommissionerede it-sikkerhedsråd under Dansk IT.

Formanden, der forlod it-sikkerhedsrådet under Dansk IT i protest over manglende uafhængighed, lægger nu op til forsoning og samarbejde. Det sker efter at rådet på et møde i går har ændret sit kommissorium i retning af langt større uafhængighed af brancheorganisationen.

Den tidligere formand Kim Aarenstrup stiftede sit eget Rådet for Større IT-Sikkerhed men lægger nu op til at smelte hans eget råd sammen med Dansk IT's Rådet for IT- og Persondatasikkerhed.

»Jeg tolker det, jeg hører, utroligt positivt, hvis man går reelt ned af denne sti, og sætter handling bag ordene. Så lægger det op til en tilstand, hvor jeg meget gerne vil samarbejde,« siger han til Version2.dk.

Gør jo det samme

Kim Aarenstrup var tidligere formand for Rådet for IT- og Persondatasikkerhed, men fandt efterhånden placeringen af rådet inde i Dansk IT som en hindring for en uafhængig debat om it-sikkerhed. Derfor besluttede han at bryde ud af rådet og etablere sit eget uafhængige it-sikkerhedsråd, og Kim Aarenstrup har ikke mindst noteret sig, at det nye kommissorium for Dansk IT's it-sikkerhedsråd vil betyde en større uafhængighed af moderorganisationen Dansk IT.

»Hvis Dansk IT og de andre spillere går sammen om at gøre det eksisterende råd til et frit og uafhængigt råd, jamen så gør de jo det samme, som jeg har gjort med Rådet for Større IT-sikkerhed, og så ser jeg ingen grund til at køre parløb. Det giver ikke meget mening, så derfor finder jeg det naturligt at smelte de to aktiviteter sammen igen og fokusere på det, der er sagen, frem for alt det her rådshalløj,« siger han.

Afgørende for velfærdssamfundet

Kim Aarenstrup oplyser, at han allerede har været i kontakt med Dansk IT's it-sikkerhedsråd.

»Den kontakt er allerede etableret. Vi er i fuld dialog og skal mødes i morgen og se på en samarbejdsrelation, så vi kan få de to ting til at smelte sammen. Det er i alles interesse også i min interesse,« siger han.

Kim Aarenstrup mener, at netop spørgsmålet om it-sikkerheden og beskyttelse af borgernes data er af vital betydning for det moderne velfærdssamfund.

»Hvis vores samfund skal fortsætte med at være et ordentligt og velfungerende velfærdssamfund, så er det vitalt, at vi har en sikker digital håndtering af borgernes data, og det kan man kun få, hvis it-sikkerhed har tilstrækkelig høj fokus. Der skal simpelthen et uafhængigt sikkerhedsråd til for at sørge for den fornødne attention og politisk vilje til at gøre noget ved det,« siger han.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere