It-sikkerhedsråd: Flyt kontrol fra Datatilsynet

Rådet for IT- og Persondatasikkerhed foreslår nu, at Datatilsynets kontrolfunktion flyttes til Rigsrevisionen. 

Datatilsynet slås med manglende ressourcer på grund af blandt andet overbelastning i forbindelse med kommunesammenlægningerne og etableringen af de nye regioner.

Det har medført en nedgang i antallet af kontrolbesøg i virksomheder og offentlige institutioner, der efter Rådet for IT- og Persondatasikkerheds opfattelse ikke har haft karakter af kontrol, men mere af juridisk interesse.

I beretningen hedder det således:
»Det er Rådets opfattelse, at en reel it-sikkerhedsmæssig revision har et betydeligt bredere perspektiv og omfatter bl.a. en række it-systemtekniske aspekter. Datatilsynet har pt. ikke det nødvendige antal tekniske kompetencer til at kunne løse en sådan opgave, så tilsynet med beskyttelse af persondata og opretholdelsen af en afbalanceret it-sikkerhed i forhold til udviklingen inden for it-kriminalitet anses derfor i øjeblikket for for utilstrækkelig/mangelfuld.«

Derfor foreslår rådet, der også kalder sig selv It-sikkerhedsrådet, i forbindelse med fremlæggelse af foreningens første årsberetning, at kontrolfunktionen overlades til Rigsrevisionen.

»Der foretages alt for få kontrolbesøg, og kontrolbesøg er primært af juridisk karakter. Dette bør udvides til i højere grad også at omfatte it-sikkerhedsmæssige kontroller. Hvis politikerne tager det seriøst med målsætningen om tillid og tryghed for borgerne på it- sikkerhedsområdet, kræver det en opprioritering af Datatilsynets ressourcer på kontrolområdet. Opgaven kan eventuelt flyttes til Rigsrevisionen,« foreslår Kim Aarenstrup, der er rådets formand.

Hvad synes du? Skal Datatilsynets kontrolfunktion flyttes til Rigsrevisionen? Deltag i debatten nedenfor.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere