It-sikkerhedsfirma: Stort flertal oplever angreb på data i skyen hver måned

Illustration: Gerain0812 / Bigstock
Mængden af følsomme data i skyen stiger, men sikkerheden er ikke god nok, fastslår en ny rapport fra McAfee.

»Hvis vi ikke kontrollerer adgangen i passende grad og beskytter vores data mod trusler, så bringer vi vores virksomheder i fare.«

Det skriver sikkerhedsfirmaet McAfee i en ny rapport, der har analyseret et stort, anonymiseret datasæt fra virksomheder, der bruger skyen.

De har blandt andet fundet frem til, at 21 procent af alle filer i skyen indeholder følsomme data, og at det tal er stigende. Deling af følsomme data i skyen stiger med 53 procent hvert år.

Samtidig oplever 80 procent af alle virksomheder trusler fra kompromitterede konti hver måned, fremgår det af rapporten.

Vekslende sikkerhed hos udbydere

Sikkerhedsbrud opstår typisk, når virksomheder deler data med andre. Det sker for eksempel, når en virksomhedskonto i skyen sender data til en privat e-mailadresse, hvorved et eventuelt sikkerhedsteam ikke længere vil kunne overvåge brugen af dataen.

Endnu værre er det, hvis virksomheder deler data med andre ved hjælp af et link, som alle kan åbne og se indholdet af, skriver rapporten.

Samtidig har forskellige cloud-udbydere også forskellige standarder for sikkerhed. For eksempel er det kun lige over 18 procent af udbyderne, der tilbyder deres kunder multifaktorgodkendelse, og kun 8,1 procent krypterer kundernes inaktive data ('data at rest').

Endnu færre (0,7 procent) giver kunden mulighed for at kryptere data med deres egne krypteringsnøgler.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder