It-professionelle udråber Google til Danmarks bedste arbejdsplads i 2014

Den danske udviklerafdeling hos Google i Aarhus er blevet kåret som Danmarks mest attraktive it-arbejdsplads i 2014. Her er de ansatte blandt andet med til at udvikle et helt nyt programmeringssprog.

Googles danske afdeling i Aarhus med knap 30 ansatte er udråbt som Danmarks mest attraktive it-arbejdsplads i 2014. Det sker foran store virksomheder som Lego, NNIT, Novo Nordisk, Microsoft osv.

Googles danske chefprogrammør, Lars Bak, modtog prisen som den eneste udvikler foran næsen af en stor gruppe af HR-folk fra andre virksomheder med store it-afdelinger, der også var kandidater til prisen.

»Jeg er stolt af at få prisen. Vi er ikke så mange i vores afdeling, og jeg er glad for, at det betyder, at det, vi laver, er interessant for højtuddannede it-specialister,« siger han til Version2 og fortsætter:

»Vi har ikke nogen HR-afdeling - vi er kun dataloger.«

Kåringen fandt sted som led i et seminar i employer branding, som Version2 afholdt, og er baseret på en online spørgeskemaundersøgelse foretaget blandt 520 danske it-professionelle af analysefirmaet Universum.

Google er suverænt den mest attraktive arbejdsplads i undersøgelsen, hvor 44 pct. af de adspurgte pegede på virksomheden som et sted, de gerne ville arbejde.

Få hele historien om Googles danske udviklerafdeling, og hvorfor de er Danmarks mest attraktive it-arbejdsplads i Version2-magasinet IT Company Rank 2014. Her kan du også læse, hvorfor virksomheder som TDC, Dong og KMD er raslet ned i popularitet blandt de it-professionelle.

Ungdommelig entusiasme og glød

Googles danske udviklerafdeling er blandt andet blevet verdenskendt for at have udviklet V8-motoren til Chrome-browseren. I øjeblikket arbejder afdelingen på fjerde år med at udvikle det nye programmeringssprog Dart, der forsøger at tage konkurrencen op med det udbredte Javascript.

Lars Bak var selv med til at starte den danske udviklerafdeling op i sin tid med kollegaen Kasper Lund. Og han har med vilje forsøgt at holde den lille, så udviklerne kan fokusere deres energi på ét større projekt ad gangen.

»Vi har valgt at være små og specialisere os for at bevare gløden. Når man dropper nerven, begynder folk at tænke på fri kaffe og 20 pct.-projekter,« siger Lars Bak og refererer til den verdenskendte Google-ordning, hvor de ansatte har mulighed for at afsætte en femtedel af arbejdstiden til at forfølge egne udviklingsprojekter. Selvom der også er mulighed for at benytte sig af ordningen hos Google i Aarhus, er der ingen af medarbejderne, der forfølger det, fortæller han. I stedet arbejder de sammen om det fælles projekt.

»Det at være en kreativ arbejdsplads er alfa og omega,« siger Lars Bak og fortæller, at han næsten hver mandag oplever, at en kollega kommer hen og entusiastisk fortæller om en ny idé, som han lige programmerede på i weekenden.

»Den her ungdommelige entusiasme finder du kun i et kreativt miljø,« siger Lars Bak.

Fordi den aarhusianske udviklerafdeling har førertrøjen på med at udvikle Dart-programmeringssproget, betyder det også, at udviklere i selv Googles eget hovedkvarter i Mountain View i Californien må rapportere til det lille afsidesliggende kontor i Danmark.

»Det betyder også noget, at det, vi laver, har en gennemslagskraft på verdensplan,« siger Lars Bak, der, selvom han officielt er chef for det danske udviklerkontor, gør meget ud af at forklare, at han selv er it-ingeniør.

»De fleste på kontoret er teknisk uddannet. Det giver en vis ærlighed omkring det, vi laver, at selvom man er leder, har man indsigt i det tekniske. Der er ikke noget værre end en leder, der ikke forstår, når noget er teknisk cool,« siger han.

Google får årligt tre mio. jobansøgninger på verdensplan, hvoraf omkring 7.000 bliver ansat. Det giver ca. 430 ansøgninger pr. job.

Læs Version2s e-magasin om de mest og mindst attraktive it-arbejdspladser i Danmark.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 David Nielsen

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/liste-saa-meget-betaler-de-store-...

Ekstrabladet ved du hvor du har - skattelisterne er ca. 100% ubrugelige. Først skal folk lære at forstå virksomhedsregnskaber - og at det ikke er en normal lønmodtager økonomi der tales om. Dernæst forholdet at skatterne i Danmark for store dele er på medarbejderne. Men det skaber da en masse "debat" af forargede folk...

Skattesnyd/multinationale skal ikke bekæmpes med flere regler og skattelister (det er jo netop i de komplekse regler at hullerne er) - næh - simplere regler/skatter (færre fradrag/tilskud - og lavere skattesats - det er mere vejen frem - men nok højest sandsynligt ikke den vej røde danmark tager dog)

  • 2
  • 3
#4 Michael Weber

Skattesnyd/multinationale skal ikke bekæmpes med flere regler og skattelister (det er jo netop i de komplekse regler at hullerne er) - næh - simplere regler/skatter (færre fradrag/tilskud - og lavere skattesats - det er mere vejen frem - men nok højest sandsynligt ikke den vej røde danmark tager dog)

Det er simpelthen ikke til at komme frem på vejene i Danmark for flyttebiler med amerikanske,franske,græske,japanske selskaber m.fl., der flytter deres hovedsæder til Danmark p.g.a. den lavere selskabsskat i Danmark end i USA.

3x34 melder alt optaget.

  • 0
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere