It Pro Award 2008: COWI-portal sætter gang i debatten

COWI er blandt de fire top-nominerede til den nye pris It Pro Award 2008, som overrækkes den 28. februar. Nomineringen skyldes COWI's arbejde med en portal, der når 4000 medarbejdere i 30 lande.

Den 28. februar uddeles prisen It Pro Award 2008 for første gang. Den nye pris er stiftet af Microsoft for at hædre hverdagens helte i it-afdelingerne. Prisen er ?tilegnet de it-professionelle, som til daglig bygger og understøtter fremtidens it-verden?.

»Der er et ønske fra vores side om få fokus på menneskerne bag teknikken. At få anerkendt det store arbejde, de it-professionelle lægger for dagen med at få skabt løsninger for deres virksomhed eller offentlige institution,« siger direktør for Microsoft Danmark Jørgen Bardenfleth.

Ud over et trofæ får vinderholdet 30.000 kroner plus en række individuelle præmier til de enkelte deltagere på holdet. Kriterierne bag bedømmelsen af de nominerede er kreativitet, proaktivitet, teamwork og forretningsmæssig værdi.

Portal for 4000 medarbejdere

I de kommende dage præsenterer Version2 de fire top-nominerede, som skal kæmpe om prisen. Den første kandidat er COWI, som har udviklet en større portal for virksomhedens medarbejdere.

Jan Johansen fra COWI har i den seneste tid fungeret som projektleder på virksomhedens portal-projekt. COWI består af omkring 30 selskaber fordelt over hele verden. Formålet med portalen er at skabe et intranet for koncernen, som skal anvendes til at kommunikere og stille værktøjer og processer til rådighed, fortæller Jan Johansen. »Det adresserer alle hovedprocesserne i virksomheden.«

Værktøj til videndeling

I første omgang er den fler-sprogede portal sat i drift i Skandinavien og Baltikum, men planen er at alle medarbejdere skal have adgang til portalen i løbet af de næste par år, og dermed dække 4000 medarbejdere. Et anden formål med portalen er at få et moderne værktøj til videndeling.

COWI's forrige intranet krævede kodning med HTML. I det nye system kan alle skabe opslag, nyheder og indlæg i diskussionsforummer på intranettet. Derudover havde COWI behov for værktøjer til projektgennemførelse. En væsentlig del af portalen er et projekt-site, som har moderne værktøjer til dokumenthåndtering.

Projektet har kørt over to år. I første omgang gjaldt det om at lægge en overordnet plan i samspil med virksomhedens ledelse. I næste fase blev en kravspecifikation udmøntet. Projektgruppen snakkede med hundrede udvalgte brugere i forskellige del af virksomheden og opsamlede behov og krav.

Til sidste fulgte en udbudsfase, hvor præmissen var at portalen skulle afvikles på Microsoft- eller SAP-infrastruktur, som er COWI's to platforme. Det blev firmaet Netcompany som fik opgaven, som baserede sig på MOSS 2007, som de fleste nok kender under det gamle navn Microsoft SharePoint.

Mere snak på tværs af skæl

»Generalt er de positive,« fortæller Jan Johansen om brugernes foreløbige reaktioner på de nye portal. »Vi kan se at der er en meget livlig debat i vores diskussionsforummer, og det er noget helt nyt.«

Portalen har kun været i drift i en måneds tid, så det er endnu for tidligt at sige noget om hvorledes det smitter af på forretningen. I forsommeren skal en brugerundersøgelse give svar på det spørgsmål. Men det er Jan Johansens klare indtryk at kommunikationen er øget på tværs af virksomhedens organisatoriske skæl i forhold til tidligere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Axel Hammerschmidt

"Portalen har kun været i drift i en måneds tid, så det er endnu for tidligt at sige noget om hvorledes det smitter af på forretningen."

Siger vist det hele. Men OK, prisen er for Danmarks bedste it-professionelle i 2008 og anmeldelsesfristen udløb den 31. januar, så der kan vel ikke være så mange kandidater:

http://www.version2.dk/artikel/6061

"Det adresserer alle hovedprocesserne i virksomheden." ROFL!

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere