It-ordførere: Midlertidig våbenhvile i dokumentformatkrigen

Folketingets it-ordførere får nu efterårsferien til at hvæsse sværdet og argumenterne i den såkaldte dokumentformatkrig. Trods forventning om det modsatte, har fløjene ikke kunnet mødes om en beslutning.

Det blev heller ikke i dag, fredag før efterårsferien, at den såkaldte dokumentformatkrig fandt sin vinder. Til gengæld siger Folketingets it-ordførere samstemmende, at de nok skal tage sig sammen og træffe en beslutning umiddelbart efter ferien.

Videnskabsminister Helge Sander brugte angiveligt metaforen, at der ikke længere kunne tales om en fodboldkamp med to halvlege, men at dokumentformatkrigen nu var at ligne med en ishockeykamp og dennes fire perioder.

»Nu krydser jeg så bare fingre for, at vi ikke ender i en boksekamp med tolv omgange,« siger SF's it-ordfører Hanne Agersnap.

Venstres it-ordfører siger Michael Aastrup ser også frem til at få truffet en beslutning efter ferien:

»Vores indgang er, at vi ikke kan diskriminere en standard frem for en anden, især ikke når alle eksperter og styrelser i flere omgange konkluderer, at begge standarder er åbne. Det *kan *vi som politikere ikke overrule med nogen som helst ret,« siger Michael Aastrup.

Socialdemokaternes it-ordfører Yildiz Akdogan letter en smule af sløret for, hvad der foregik på dagens møde:

»Jeg har foreslået en international høring om, hvilke erfaringer har de med de forskellige standarder i udlandet , og det har ministeren taget til sig,« siger hun.

Hvordan den bemærkning hænger sammen med en hurtig beslutning vil it-ordførerne ikke kommentere, men man kan spekulere i, om et muligt kompromis mellem fløjene involverer en ændring af datoen for, hvornår beslutningen skal træde i kraft.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Peter Jespersen

»Vores indgang er, at vi ikke kan diskriminere en standard frem for en anden, især ikke når alle eksperter og styrelser i flere omgange konkluderer, at begge standarder er åbne. Det kan vi som politikere ikke overrule med nogen som helst ret,« siger Michael Aastrup."

Der er sikkert et dusin flere formater der er åbne - hvorfor skal de så diskrimineres ?

Det her er da den værste gang mundlort - venstre er bare tvunget til at tage ODF med i købet selvom de (VK) helst ville være fri. De satser så på at vanens magt ret hurtigt får ODF til at gå i glemmebogen.

  • 0
  • 0
Henrik Jensen

Nu skal jeg lige forstå dette korrekt.

Hvordan kan jeg få 5 minusser for denne kommentar:

Det her handler jo om alvorlige sager i form af ODF/OOXML og så er der bestemt ikke plads til humor. :-)

Nå men til noget helt andet alvorligt så. Er der nogen af jer, såvel skatteministeren eller nogen af jer andre, der ved helt præcis hvad det er de snart vil tage stilling til?

Er det kun modtagelse af dokumenter? Eller er det også afsendelse, publicering af dokumenter på internettet m.v.

Kom til at tænke på det fordi at de nævner ikræfttrædelsesdato. I Norge er der jo en meget forskellig ikræfttrædelsesdato afhængig af brugsscenariet.

Men modtagelse skal de jo allerede kunne håndtere i dag i såvel ODF + OOXML så der er jo ingen grund til at have en ikræfttrædelsesdato for denne del. Hvad ligger så udover af brugsscenarier?

  • 0
  • 0
Jesper Lund Stocholm

Hej Morten,

Fordi pointgiverne ikke har forstået at du henviser profilbilledet, men tror at du anklager ham for at lyder som en anden?

Det er nok sådan noget.

(men for de uindviede kan jeg så fortælle, at Hans Schou også på et tidspunkt havde minister-Kristian som billede på sin profil. Faktisk kunne jeg på det tidspunkt ikke genkende ministeren, så i lang tid troede jeg, at Hans Schou var en 14-årlig skoleelev.)

Iøvrigt er du på -9 nu. Der må være nogle fantikere her, som bare skal synes det modsatte af dig?

That's my job :o)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize