It-ordførere: Hvem er Charlotte Sahl-Madsen?

Der er tilsyneladende ikke den store kobling mellem it-området og den nye videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen. Partiernes it-ordførere har heller ikke det store kendskab til hende.

Spændende. Overraskende. Ubeskrevet blad.

Charlotte Sahl-Madsen er godt nok nyudnævnt videnskabsminister, men det betyder ikke, at hun er et kendt navn på Christiansborg.

Hverken hos SF's, Socialdemokraternes eller Venstres it-ordfører vækker navnet de store associationer.

»Det bliver spændende at se, hvad én udefra kan bidrage med. Jeg håber hun vil sætte mere fokus på it-området end sin forgænger, og at hun ikke sylter højhastighedskomiteens anbefalinger. Det vil jeg gøre mit bedste for at holde hende op på,« siger socialdemokraternes it-ordfører, Yildiz Akdogan.

SF's it-ordfører, Hanne Agersnap, glæder sig også til samarbejdet med den nye minister, men nærer en frygt for, at it-området ikke står Charlotte Sahl-Madsen særligt nært.

»Hun er for mig at se et ubeskrevet blad på it-området. Jeg kan ikke se noget sted, at hun før har interesseret sig for den kanonvigtige it-branche, der beskæftiger flere og omsætter for mere end vindmølleindustrien. Så jeg er spændt på, hvor højt hun vil prioritere it-området, der jo i den grad har været underprioriteret hidtil,« siger Hanne Agersnap.

Heller ikke Venstres it-ordfører, Michael Aastrup Jensen, har det store kendskab til Charlotte Sahl-Madsen.

»Jeg kender hende faktisk ikke. Men jeg glæder mig til at møde hende og høre hendes visioner på it-området,« siger han.

Til gengæld vil Michael Aastrup Jensen gerne give den afgående minister, Helge Sander, et par ord med på vejen.

»Der er mange, der har været efter ham gennem årene. Jeg har haft et kanongodt samarbejde med ham på it-området, og det er lidt synd, at der ikke er større fokus på alle de gode ting, han har gjort. Han brændte for sit ministerium,« lyder det fra den længst siddende af Folketingets it-ordførere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Henrik Moeslund

Mit kendskab til Chalotte er hun er myreflittig, kan sætte sig ind i nye ting på rekord tid og er rigtig god til at få tingene ført ud i verden. Hun er god til at bringe de rigtige menneseker sammen og få det bedste ud af lidt.

Hun førte Ebeltoft glasmuseum fra en lille sød lokal ide til et internationalt museum der havde vægt ude i den store kunst verden. Hun kendte ikke meget til glas til at starte med - men det kom hun til på rekord tid.

 • 0
 • 0
#5 Jesper Poulsen

@Rasmus

Du erindrer ikke Michael Aastrup Jensens udbrud omkring udviklingen af Office, da det forlød at den oplagte vinder ikke var baseret på noget fra MS?

Michael Aastrup Jensen er stærkt farvet af sine tidligere arbejdsforhold og forholder sig ikke tilstrækkeligt til sine nuværende.

 • 0
 • 0
#6 Kim Sørensen

Ikke fordi jeg vil virke elitær. Men at have en videnskabsminister der har samme uddannelsesniveau som en butiksansat er simpelthen for amatør-agtigt. Så vi kan kun håbe vi går nye tider i møde med den nye minister. Hvad hendes uddannelse helt præcist er skal jeg imidlertid ikke kunne sige. Nogle steder står der noget om at hun har læst på Harvard - godt nok deres Business School, men alligevel :) Men hvorom alting er har hun været tilknyttet nogle virksomheder, som bestemt må betegnes som ikke alene videnstunge men også afhængige af blik for innovation. Så det er som sagt svært at forestille sig det kan komme til at være værre end praktikanten Sander...

 • 0
 • 0
#7 Deleted User

Desuden glemmer folk at positionen som videnskabsminister handler om at give penge ud til folk!

Altså administration, og derudover politk (hvilket vi jo godt ved er alt andet end handling!).

Og det lader hun til at være helt perfekt til. Og med god erfaring i baghovedet. Måske kan vi slippe for hippiernes konspirationsteorier om at være i lommerne på Sander, når han nu ikke er minister mere :p

 • 0
 • 0
#8 Kim Sørensen

Det er nu en noget forsimplet jobbeskrivelse du kommer med der :) At administrere budgettet er vel ikke målet i sig selv med derimod midlet. Midlet hvorved ministeren skal styrke Danmarks videnskabelige profil - både i forbindelse med det offentlige og det private. Derfor synes jeg det er dejligt at slippe af med Sander. For mere inkompetent og ukvalificeret minister skal man godt nok lede længe efter. Som sagt er hans uddannelsesniveau det samme som ekspedientens i den lokale ostehandler - og selvom jeg godt kan lide ost ville jeg nu ikke have min ostehandler til at styre landets universiteter :)

 • 0
 • 0
#10 Kim Sørensen

Jamen det er vi 100% enige i. Men omvendt bliver man altså heller ikke inkompetent af at have en lang uddannelse bag sig ;) Men jo, man er ikke dummere eller mindre værd, i min verden, hvis man ikke har en lang uddannelse. Pointen er bare at med Sander havde du en gut, der sad med ansvaret for vores universiteter, forskning og IT, på trods af han ikke havde hverken teoretisk eller praktisk erfaring med området. Det var ganske enkelt uansvarligt og en politisk fejl, at sætte ham på taburetten... At oppositionen så ikke haglede ham igennem dagligt kan man kun undre sig over.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere