It-opdateringsfejl hos KMD: 50.000 kontanthjælpsmodtagere fik forkerte oplysninger

En fejl er gået uden om KMDs test inden opdatering. Det er mindst tredje gang inden for et halvt år, at KMDs borgerbetjening er fejlramt.

En fejl hos KMD betyder, at 50.000 danskere i weekenden har fået forkert information om, hvor meget de er berettiget til at få i kontanthjælp. Flere fik besked om, at de ville gå ned i ydelse.

Det bekræfter KMD over for avisen.dk.

I et skriftligt svar skriver KMD’s kommunikationschef Christoffer Hellmann, at fejlen skete fredag.

»Den er opstået som følge af en opdatering af it-systemet fredag, og den er beklageligvis ikke blevet opfanget i vores tests. Fejlen består i, at der er angivet en forkert kontanthjælpsloftsats i brevet til borgerne,« skriver han til avisen.dk.

Det er langt fra første gang, at der opstår koks i systemerne i KMD. Tilbage i september fik tusindvis af kontanthjælpsmodtagere forkerte breve, og i oktober var den gal igen. Der blev 9.000 ramt af 225-timersreglen ved en fejl.

Hos mange af de kontanthjælpsmodtagere, der fik at vide, at de fremover skulle klare sig for mindre om måneden, skabte brevene en del panik.

Det fremgår blandt andet af en stribe henvendelser fra frustrerede borgere, der har modtaget de forkerte breve i weekenden, som avisen.dk har modtaget.

De fortvivlede borgere kan dog ånde lettet op, for hos KMD understreger man, at fejlen ikke får konsekvenser for de berørte. KMD arbejder på at lave nye, korrekte breve. De skal sendes afsted til borgerne, så de har dem i deres e-Boks tirsdag morgen.

»Fejlen får ikke betydning for de konkrete udbetalinger af ydelser. KMD beklager fejlen, og de gener den måtte have for de berørte borgere,« skriver Christoffer Hellmann i en mail til Avisen.dk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder