It spredes på 4 ministerier – IT- og Telestyrelsen nedlægges

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Digital kommunikation og it rykkes til Finansministeriet, mens andre ressortområder rykkes til henholdsvis Erhvervs- og Vækstministeriet, Forsvarsministeriet og Økonomi- og Indenrigsministeriet.

De Radikales Morten Østergaard er med mandagens præsentation af den nye regering udnævnt til minister for forskning, innovation og videregående uddannelser. Men han skal ikke være Danmarks nye it-minister. I stedet erfarer flere danske medier, at it i stedet skal høre under Finansministeriet, der har nyvalgte Bjarne Corydon (S) som ny minister.

Også teleområdet flytter ministerium – fremover vil dét høre under Erhvervs- og Vækstministeriet (tidligere Økonomi- og Erhvervsministerium) og minister Ole Sohn (SF).

Fra en kongelig resolution fremgår det, at IT- og Telestyrelsen nedlægges, og at ressortområderne fordeles på følgende måde:

Erhvervs- og Vækstministeriet: Ressortansvaret for tele- og internetregulering samt administration af frekvenser.
Forsvarsministeriet: Ressortansvaret for sager vedrørende beskyttelse af kritisk it-infrastruktur samt statens varslingstjeneste for internettrusler, GovCert.
Finansministeriet: Ressortansvaret for it-politik, herunder sager vedrørende digital kommunikation med borgere og virksomheder.
Økonomi- og Indenrigsministerie: Ressortansvaret for visse opgaver vedrørende it-modernisering og digitaliseringsmæssige forhold.

Se hele den kongelige resolution herunder.

Opdateret 13:02
IT- og Telestyrelsen oplyser til Version2, at de ikke ønsker at kommentere lukningen, og henviser til de ministerier, ressortområderne fordeles til.

Version2 følger op på sagen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (18)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Peter Mogensen

Jeg er også spændt på at se hvordan den resort flytning fungerer sammen med løftet om at få noget fornuft ind i Lenes logningsvanvid.

I det hele taget har jeg svært ved at se hvordan det skulle gøre det nemmere at få faglige fornuftige beslutninger på IT-området. Men hva'... efter NemID, så kunne ITST vel næppe gøre det værre?

 • 0
 • 0
Peter Brodersen

Sandsynligvis fuldstændig irrelevant, men i brevet fra Statsministeriet står der:

"medlem af Folketinget Thor Möger Pedersen til skatteminister"
[..]
"medlem af Folketinget Martin Lidegaard til klima-, energi- og bygningsminister"

Men de er da ikke medlemmer af Folketinget?

 • 3
 • 0
Mads N. Vestergaard

Sandsynligvis fuldstændig irrelevant, men i brevet fra Statsministeriet står der:

"medlem af Folketinget Thor Möger Pedersen til skatteminister" [..] "medlem af Folketinget Martin Lidegaard til klima-, energi- og bygningsminister"

Men de er da ikke medlemmer af Folketinget?

Er de ikke ? Så vidt jeg hved blev resultatet af valget kendt gyldigt den 30. September

Syntes også jeg hørte at de nye var inde og skrive under på Grundloven i Fredags, og derfra er de vel medlem, selv om det ikke er åbent endnu ?

 • 0
 • 3
Keld Sørensen

Det er lidt røstende at se, hvor lidt styr vedkommende, som har skrevet denne tekst, har på den tekstbehandler, der er anvendt - der er brugt lige højre og venstre margin og orddeling - men alen lange mellemrum mellem ordrene i mange af linierne.

Det er da ikke en standard man kan præstere i landets højeste embeder !

Iflg. en af IT & Telestyrelsen egne undersøgelser har helt op til 40-42% af den erhvervsaktive befolkning aldrig selv rørt ved en computer - det er lige før personen her tilhører denne gruppe !

 • 1
 • 0
Johannes Aagaard

ITST har i mine øjne ikke levet op til deres egen formålsparagraf om, at "IT- og Telestyrelsen arbejder for at indfri det potentiale, der ligger i brugen og udbredelsen af IKT overalt i samfundet."

På især området for lovgivning mener jeg, at ITST's indsats har været mangelfuld; lovregler er blevet formidlet for ringe ud til udbyderne, krav om reglers implementering hos udbyderne har været for ringe defineret og kun i ringe grad været fulgt tilstrækkeligt op.

ITST har haft en alt for ringe føling med markedet for udbyderne af teletjenester og deres serviceydelser og har stort set ikke kunnet byde ind med en fornuftig regulering af f.eks. gamle monopol lignende tilstande på infrastruktur.

I flere tilfælde har ITST mere lignet en brancheorganisation end en samfundsinstitution, og det har medført et ekstremt uigennemskueligt marked for tele- og internettjenester, samt alt for høje priser for forbrugerne.

 • 2
 • 0
Rune Ploug

Der kan være noget om det du siger men F.eks. at putte GorvCERT og MilCERT under et tag politisk er helt gak, gak. Sammenlæg da lige politiet, PET, FE og forsvaret nu I er gang O.o En struktur ændring, måske navne og ressort ændringer, og en styrkelse er vel altid på en plads når politikerne ikke kan følge med udviklingen og mange af dem reelt er IT analfabeter hvor de bedste tror at bare fordi de spiller Angry Birds på deres iPhone ved det hvad de snakker om.

Håber ikke denne version er en permanent løsning for jeg har svært ved at se det skulle være en styrket indsat og vi har ikke råd til en svagere indsats på en område hvor både virksomhederne og forbrugerne allerede sidder i klemme med forældet lov stof. Det kan da kun være hvis de lige som med Udenrigs området så har tænkt sig at de samlede kræfter så vil kunne bruge mere tid en minister.

Gode IT MF'er mangler der øjensynligt også. Men jeg kan se der er yngre MF'er på min alder der fik minister poster. Gad vide om vi fra de forskellige IT uddannelser ikke kan få groet nogen ungdomspolitikere ind i de forskellige partier og få et ordenlig spotlight og saglig debat.

 • 1
 • 0
Troels Thomsen

Forudsat den noedvendige kompetence er til stede, ser jeg det faktisk som en positiv ting, at it integreres i stedet for at vaere noget selvstaendigt. Vi har netop brug for, at it integreres i alle anliggender i stedet for at vaere et selvstaendigt anliggende.

 • 0
 • 0
Finn Christensen

I det hele taget har jeg svært ved at se hvordan det skulle gøre det nemmere at få faglige fornuftige beslutninger på IT-området. Men hva'... efter NemID, så kunne ITST vel næppe gøre det værre?

Jo da Peter, med spredningen bliver det nu ufattelig nemt at opfinde noget forfra igen, kopier tumpetheder jævnt rundt over hele centraladministrationen og underliggende styrelser etc....

Så ballet er åbnet for næste generations opbygning af en helt frisk flok it-borge, -kasteller forsvars- og angrebsværker til indvortes brug og for at beskytte administrationen mod befolkningen. Dine forhåbninger - det modsatte - er vist ikke eksplicit nævnt som formålet.

Husk vi har 600-800.000 ansatte, der er overbebyrdet med 'unødvendige' kontrol og registrering ift. de seneste års daglige klager, så mon ikke de nye på tinge håber aflastningen ordnes via SMS, Tvitter og borgernes egen PC (de 12½ min. hver dag ;)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere