It-medier sår tvivl om cyberangreb på australsk folketælling

6 kommentarer.  Hop til debatten
Folketælling i Australien er aflyst som følge af it-nedbrud - men om det skyldes et angreb eller ringe teknologi, diskuteres nu.
11. august 2016 kl. 10:20
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Opdateret med fakta om borgerdata.
De australske myndigheder har aflyst en igangværende folketælling i landet med det argument, at it-registreringssystemet har været udsat for et massivt DDoS-angreb uden for kontinentets grænser.

Det oplyser digi.no, som har historien fra AFP.

Samtidig sår mediet The Register tvivl om, hvorvidt der reelt er tale om et DDoS-angreb. Mediet har talt med flere førende sikkerhedsfagfolk, og ingen ser konkrete beviser på et angreb.

Man kan dog ikke konkludere, at det ikke har fundet sted, men der er en vis sandsynlighed for, at myndighederne dækker over en ringe it-infrastruktur ved at rejse påstand om et angreb, skriver udgivelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig mener fagfolkene, at et DDoS-angreb med det rigtige setup burde kunne afværges.

Mistanken er, at nedbruddet skyldes en ringe it-infrastruktur - til trods for at projektet bag folketællingen både har været planlagt i årevis og meget dyrt. Det har i givet fald ikke har kunnet klare den store samtidige belastning fra borgere, som logger på samtidig.

Omvendt har der været en stor kritik af folketælling og opbevaring af borgerdata i fire år, at et it-angreb ikke er usandsynligt ud fra den vinkel.

Myndigheder bedyrer, at data ikke er lækket

De australske myndighedene har forsikret indbyggerne. om at der ikke er lækket personlige oplysninger efter det påståede angreb tirsdag aften.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Serverne gik ned, da tusindvis af indbyggere prøvede at logge ind på de websites, som man skulle registrere sig på.

»Det var et angreb, og vi tror det kom fra udlandet. Omfanget på angrebet viser klart, at det var ondsindet,« siger David Kalisch i landets statistikkbureau, som organiserer folketællingen.

Det er obligatorisk at registrere sig i mandtal i Australien hvert femte år, og indbyggerne risikerer oven i købet en bøde, hvis de ikke indberetter inden fristen den 23. september.

I år forventer man, at to tredjedele af indbyggerne vil indberette digitalt.

Ifølge Wikipedia omfatter folketællingen data om alder, køn, indkomst, beskæftigelse, boligforhold og adresse, etnisk oprindelse og modersmål/sprog. Der er også valgfrie data som religiøst tilhørsforhold.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
13. august 2016 kl. 05:21

Australian Bureau of Statistics' direktør hævdede at serverne ikke var i nærheden af fuld kapacitet, da de gik ned, og at de allerede havde afværget 4 DDos-angreb, hvorefter deres IP Blocker crashede.

5
13. august 2016 kl. 05:01

Jeg har opholdt mig i Australien de sidst 6 mdr., og arbejder typsik 12 timer om dagen. Jeg lytter til radion samtlige 12 timer, da jeg sidder i en traktor.

Der har i nogle mdr. været kritik af overgangen til digital indsamling og lagring af person data. Denne bekymring lader dog til, hovedsageligt at komme fra nogle højtråbende politkere og journalister.

Der er (angiveligt) især bekymring om at navn og adresse kan forbindes til indkomst, religiøse overbevisninger, og andre private oplysninger, og at fremtidige regeringer, eller hackere og terrorister kan misbruge denne data - især nu hvor de gemmer dataen i 4 år, i stedet for 18 mdr. Medierne har gjort et stort nummer ud af det, og efter min mening dramatiseret hele situationen uden lige, for at have noget at snakke om.

Medierne var hurtige til at hævde at "The Chineese" stod bag angrebet, i forsøg på at få adgang til persondata. Disse beskyldninger var baseret på "discussions on the web". Om der menes privat hacker-gruppe eller staten, nævnes ikke. Dette er selvfølgelig fuldstændigt latterligt, da det var et DDos-angreb, og ikke et sikkerhedsbrud på severne som holder de personlige oplysninger, men det reflekterer de australske mediers professionalisme meget godt. Alle disse ting, er hvad de har sagt på ABC radio (Australian broadcast network), som er statsstøttet, og få timer senere er det samme blevet sagt på andre nyhedsmedier og radiostationer.

Au har lige formet ny regering, så oppositionen kritiserer nu sikkerheden omkring opbevaringen af persondata, og skyder skylden for nedbrudet på premierministeren.

4
11. august 2016 kl. 20:29

Ifølge wikipedia omfatter folketællingen data om ...

Mange tak. Lyder til, at jeg selv have burdet kunne finde det :-).

Tankevækkende, at så lidt kan give så stor furore på den anden side af kloden, når man sammenligner med, hvad der sker herhjemme uden at det giver nogen særlig opmærksomhed.

3
11. august 2016 kl. 15:13

"Mistanken er, at nedbruddet skyldes en ringe it-infrastruktur - til trods for at projektet bag folketællingen både har været planlagt i årevis og meget dyrt"

Når jeg kan se at sætningen ikke er teknisk korrekt, så er den helt galt.

2
Redaktionschef -
11. august 2016 kl. 10:43
Redaktionschef

Ifølge wikipedia omfatter folketællingen data om alder, køn, indkomst, beskæftigelse, boligforhold og adresse, etnisk oprindelse og modersmål/sprog. Der er også valgfrie data som religiøst tilhørsforhold.

1
11. august 2016 kl. 10:31

Er der nogen, som ved, hvad det er for "borgerdata", som australierne er bekymret over myndighedernes håndtering af?