It Match Making giver studerende en god start

28. november 2007 kl. 16:261
IT-Universitetets messe ?IT Match Making? løber af stablen i dag for 13. gang. Messen har til formål at hjælpe de studerende til at få kontakter i erhvervslivet og måske oven i købet ende med et job.
Artiklen er ældre end 30 dage

Forhallen på ITU summer i dag af liv. ITU's mange studerende har mulighed for at besøge de 30 virksomheder, der har været heldige nok til at få en stand på universitetets halvårlige messe, ?IT Match Making?.

Kapaciteten rækker kun til 30 virksomheder, men langt flere har udvist interesse for messen. Messens ansvarlige, Rebecca Foss, har haft kontakt til omkring 90 virksomheder, og hun har derfor måtte sortere i udvalget af virksomheder.

»Vi har udvalgt virksomhederne efter, hvad de kan tilbyde vores studerende. Der skal være en repræsentation af virksomheder, der svarer til de studerendes kompetencer. Så vi har forsøgt at prioritere så virksomhedstyperne er nogenlunde ligeligt fordelt,« siger Rebecca Foss.

Finder speciale-partnere

De studerende er glade for muligheden og udnytter blandt andet dagen til at finde studiejob, samarbejdspartnere til specialeskrivning eller fast job efter uddannelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Jeg leder efter en virksomhed at skrive speciale med. Der er rigtig mange virksomheder, der ligner hinanden, og det er svært at skelne det ene konsulenthus fra det andet. Her har vi en mulighed for at se lidt forskelligt, det er ret fedt,« siger Lars Ettrup, studerende på ITU.

»Jeg er også på jagt efter nogen at skrive speciale sammen med. Der er nogle virksomheder, der er interessante og har bedt mig skrive. Men jeg er slet ikke færdig med at fiske rundt endnu,« tilføjer Sabina Gade, der også er studerende på ITU.

Puslespil og powerpoint

På trods af, at de studerende har svært ved at skelne virksomhederne fra hinanden, gør virksomhederne, hvad de kan for at få opmærksomhed og indhug i de unge it-talenter.

Slik, puslespil, kuglepenne, pjecer, konkurrencer og drikkevarer er bare nogle af de metoder, der bliver brugt til at skabe opmærksomhed på messen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den livlige summen omkring slikskålene bliver hvert kvarter afbrudt af en ringende klokke, der mest af alt lyder som hjem-is.

Men det, klokken indikerer, er virksomhedernes anden mulighed for at gøre sig bemærket. Hver virksomhed er blevet tilbudt 15 minutter i et auditorium til at præsentere sig selv overfor nysgerrigge studerende.

Devoteam Consulting haster et powerpoint-show igennem for de 6 studerende, der har hørt klokken og valgt at træde ind i auditorium 2.

»Vi ansætter ikke her i dag, men vi arrangerer gerne samtaler og udveksler telefonnumre, og vi ser gerne, at vi får en 3-4 nye medarbejdere ud af den her dag. Det vil vi anse som en succes,« siger Søren Nielsen, adm. direktør for Devoteam Consulting.

Det er første gang, at Devoteam Consulting deltager på ITUs messe, men Søren Nielsen ser messen som en oplagt mulighed for at brande virksomheden og selvfølgelig rekruttere unge it-talenter.

Og det er han ikke ene om. Sidste gang ITU afholdt ? IT Match Making?, gik flere studerende hjem fra messen med forsikring om job efter endt uddannelse.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
28. november 2007 kl. 23:15

Der var et tilsvarende arrangement på Århus Universitet i dag med 42 virksomheder og en hulens masse studerende, og det var også en stor succes :-).