It-leverandør til danske læger ramt af ransomware: Sådan afværgede de katastrofen

It-leverandør til danske læger ramt af ransomware: Sådan afværgede de katastrofen
Illustration: Screendump, CGM.com.
Endnu et selskab er faldet for Lockbits vedvarende forsøg på at infiltrere virksomheder, kryptere deres filer og opkræve løsesum for at låse op for de ramte systemer igen.
7. januar kl. 03:45
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Ransomwarekartellet Lockbit er lykkes med at kompromittere det tyske hovedkvarter for softwarevirksomheden Compugroup Medical (CGM), der leverer sundheds-it til en betragtelig del af de danske privatpraktiserende læger, fysioterapeuter, psykologer og kiropraktorer.

»Vi opdagede heldigvis angrebet hurtigt og trak strømkablerne, hvor vi kunne, og har umiddelbart minimeret, hvad der er sket af skade,« siger Michael Hein, der er områdechef for Norden hos CGM, til Version2.

Det er ikke mere end godt en måned siden, Vestas faldt for den samme gruppe, og alt tyder på, at vi endnu ikke kender de fulde konsekvenser af angrebet mod vindmøllegiganten. Udover at få låst systemerne, lykkedes det Lockbit at slippe afsted med en masse data, der stadig den dag i dag lækkes drypvis på mørkenettet.

Alligevel føler Michael Hein, sig ret sikker på, at de lokale danske systemer og de sundhedsdata, de behandler, ikke er berørt af angrebet.

»Vi har et relativt højt sikkerhedsniveau, fordi vi arbejder med sundhedsdata, og derfor er hele produktionsapparatet, udvikling og kontordrift alt sammen på separerede netværk uden trust imellem dem,« siger Michael Hein til Version2 og forklarer, at angrebet har ramt selskabets mail og andre interne systemer.

Log ind og få adgang
Du kan læse indholdet ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger