It-ledigheden stiger kun en bette smule

Ledighedsprocenten hos de to it-forbund PROSA og SAM-DATA er trods krisen stadig lav. Under seks procent af de it-professionelle er arbejdsløse.

Krisen berører tilsyneladende forsat kun de it-professionelle ganske lidt. det gælder i hvert fald for dem, som er organiseret i forbundende PROSA og SAM-DATA.

Samdatas seneste opgørelse viser en ledighedsprocent på 5,89, opgjort i starten af januar. PROSAs seneste tal er fra november, og her er tallet 5,00 procent. For SAM-DATAs tal er det en stigning på knap ét procentpoint, og for PROSA omkring 0,5 på de sidste seks måneder.

Tidligere har SAM-DATAs formand Pia Brade peget også på, at it-branchen for et års tid siden havde omkring 6.000 ubesatte jobs, som tæller med i beskæftigelsestallene.

Det betyder, at ledige it-folk stadig har nogenlunde nemt ved at finde nyt arbejde efter en fyring.

Uden for de to forbund ser tingene lidt anderledes. Ifølge Erhvervsbladet er der 5.440 færre ansatte i it-branchen fra finanskrisen ramte i efteråret 2008 og til efteråret 2009. Det er især medarbejderne i hardwarebranchen, som er blevet ramt af, at den private sektor har sat it-indkøbene i bero. Hardwarebranchen i Danmark har mistet 14,2 procent af stillingerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere