It-konsulent hjalp ven med virus-problemer – og havnede i retten

Illustration: Virrage Images/Bigstock
En hjælpsom it-kyndig måtte vidne i retten efter at have reinstalleret styresystemet på sin vens computer.

It-sikkerhedsspecialisten Peter Schjøtt måtte forklare sig i retten efter at have reinstalleret en vens computer. Peter Schjøtt har tidligere arbejdet med it-virksomheder som KMD, Symantec og Norton og bliver ofte efterspurgt af venner for sine it-kundskaber.

Og da en ven ringede og havde problemer med at logge på sin netbank, kiggede Peter Schjøtt forbi og løste problemet med en reinstallering af operativsystemet. Desværre kom Peter Schjøtt med den manøvre samtidig til at slette spor fra en it-forbrydelse. Det skriver jp.dk.

Det viser sig, at en hacker har misbrugt vennens pc til at overføre en kvart million kroner mellem to konti. Da vennen ikke er specielt it-kyndig, rettede politiet straks sit søgelys mod Peter Schjøtt, som måtte forklare, hvad han havde gjort ved computeren.

»Der skulle jeg så over for dommer og jurister fortælle, hvad jeg havde gjort med den her pc, og hvordan jeg var blevet indblandet, og hvad det var, jeg havde set. Så det er det, man kan få ud af at hjælpe sine gode venner,« siger Peter Schjøtt.

Peter Schjøtt er efterfølgende blevet renset for mistanke, og i dag smiler han over episoden med vennens pc og retssagen.

»Jeg kalder ham jo stadigvæk en af mine cyberkriminelle venner. Jeg ser ham tit, og han bliver kaldt for cyberkriminel hver gang,« siger Peter Schjøtt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere