It-krisen er slut: Intel nidobler indtjening og pc-salg eksploderer

De gode nyheder vælter ind i 2010. Intels indtjening i fjerde kvartal er steget 875 procent i forhold til sidste år, og Gartner registrerer den største vækst i pc-salget siden 2003.

Den økonomiske krise i it-branchen er slut. I hvert fald hvis man kigger efter villigheden til igen at bruge penge på hardware, som generelt er en god indikator på it-branchens tilstand.

Ifølge Intels regnskab for fjerde kvartal 2009 har chipgiganten igen fået styr på indtjeningen. En stigning i omsætningen på 28 procent til 10,6 milliarder dollars er således konverteret til en nettoindtægt på 2,3 milliarder dollars ? hvilket svarer til en stigning på ikke mindre end 875 procent i forhold de 300 millioner dollars, fjerde kvartal 2008 kunne byde på.

Samtidig rapporterer analysehuset Gartner om ekstraordinær travlhed i computerbutikkerne. 22 procent flere computere blev langet over disken i fjerde kvartal 2009 i forhold til året før.

Ifølge Gartner er det især Acer og Lenovo, der har formået at hive pungen op af lommen på de finanskriseramte pc-indkøbere. Hele 41,5 og 42,2 procent flere solgte enheder kan de to prale med, mens HP lander på mere gennemsnitlige 24,9 procents stigning. Helt skidt ser det ud for Dell, der kun solgte 5,1 procent flere pc'er end året før.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere