It-kriminelle stjæler 255 millioner kroner i verdensomspændende bankkup

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Det er lykkedes it-kriminelle at stjæle 255 millioner kroner ved at pille ved beløbsgrænsen på stjålne kreditkort.

Mere end 255 millioner kroner er havnet i hænderne på en it-kriminel gruppering, der har hævet penge med stjålne kreditkort i 26 lande. Det skriver Børsen.

Mens det ikke er ualmindeligt, at stjålne kreditkort bliver brugt til at hæve penge i pengeautomater, er skalaen usædvanlig. I mere end 20 lande blev der i december 2012 gennemført 4.500 transaktioner til et udbytte på 28 millioner kroner. I februar slog banden til igen, og her lykkedes det i løbet af bare 10 timer med 36.000 transaktioner at hæve 227 millioner kroner fra hæveautomater i 24 lande.

De it-kriminelle havde brugt flere måneder på at skaffe sig adgang til forskellige kreditkortoplysninger, og herefter slettede de grænsen for, hvor meget man kan hæve på kortene.

Ifølge en anklager fra New York, USA, er der foreløbigt anholdt syv personer i sagen, som alle er sigtet for at skaffe sig ulovlig adgang til dataoplysningerne med henblik på svindel samt for hvidvaskning af penge. Ifølge politiet skulle lederen af det kriminelle it-netværk være blevet dræbt for to uger siden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Johnnie Hougaard Nielsen

Slette grænsen for kontanthævning?

De hackede åbenbart en indisk udsteder af forudbetalte kort, fixede grænsen, og lavede en masse magnetstribe kort med id data. Disse blev rundsendt, og på et aftalt tidspunkt kunne de dermed lænse kontanter fra pengeautomater. Og der gik et stykke tid før der blev sat en prop i ladeporten.

Thieves Stole $45 Million From ATMs Because The U.S. Uses Absurd 40-Year-Old Technology

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere