It-kriminelle sætter turbo på DDoS-angreb i 2012

24. juli 2012 kl. 14:57
Den gennemsnitlige mængde trafik fra et DDoS-angreb, der sætter hjemmesider ud af drift, er steget med 27 procent siden 2011.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

It-kriminelle har i år sat yderligere tryk på styrken af de såkaldte DDoS-angreb, hvor hjemmesider sendes til tælling ved at bombardere den bagvedliggende webserver med enorme mængder af forespørgsler. Det skriver TechWeek Europe.

It-mediet har taget et kig på tal fra it-sikkerhedsfirmaet Arbor Networks, der specialiserer sig i forebyggelse af DDoS-angreb.

Ifølge Arbor Networks løb trafikken for et gennemsnitligt DDoS-angreb i juni op i 1,56 gigabit per sekund. I juni 2011 var tallet 1,23 gigabit per sekund, og dermed er der tale om en stigning på 27 procent.

Et aktuelt eksempel på den slags angreb herhjemme er den aktuelle konflikt mellem fagforbundet 3F og Restaurant Vejlegaarden, hvor it-kriminelle har sat 3F's hjemmeside ud af spillet i dagevis.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er blandt andet gået ud over dagpengemodtagernes mulighed for at søge om dagpenge for august måned.

Også forekomsten af moppedrenge blandt DDoS-angreb - dem, der vejer ind med 10 gigabit per sekund eller mere - er steget siden sidste år med 105 procent. Et tal, der ellers var faldet med 34 procent fra 2010 til 2011, ifølge Arbor Networks.

Du kan læse mere om DDoS-angreb i Version2-blogger Henrik Lund Kramshøjs blogindlæg om emnet.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger