It-kriminelle er begyndt at hyre danskere til 'support'

De kriminelle er begyndt at hyre danskere til at agere support, formentlig for at forstærke illusionen, så pengene kan trækkes ud af intetanende ofre.

De kriminelle, som forsøger at trække penge ud af intetanende ofre via 'din computer er inficeret, ring til os med det samme!'-metoden, er gået et skridt videre i at forstærke og vedholde illusionen om en bekymret, men dyr it-supporter. De er nemlig begyndt at hyre danskere til support-opgaven. Det skriver Finans her til morgen.

Tidligere, hvis man ringede nummeret op, ville man blive mødt med en engelsk stemme - ofte med en tyk, indisk accent - og her ville mange nok ane, at det var fup.

»De (hackerne, red.) ulejligede sig med at ansætte danskere, og det er ikke set før i det her regi. Men det er også årsagen til, at det fungerer så godt. Når man lige pludselig bliver mødt med noget, der er på flydende dansk, falder paraderne hos flere,« siger Peter Kruse til Finans.

En dyr affære

CSIS Security vurderer, at flere hundrede danskere dagligt bliver ofre for denne slags phishing. Og hvis ofrene falder for tricket, skal de typisk af med 1.900 kroner og noget ekstra oveni til de kriminelles 'konsulenttimer'. Derfor kan det hurtigt blive dyrt, hvis man falder for tricket, og det er vel også derfor, de kriminelle nu har valgt at 'hyre' danskere til opgaven.

Ved Kaspersky har man også set en udvikling i omfanget og 'kvaliteten' af den svindel, som trækker pengene ud af uanende danskere.

»I begyndelsen handlede telefonsvindel mest om at ringe til tilfældige mennesker og lokke kreditkortoplysninger ud af dem, f.eks. ved at fortælle dem, at de har vundet en rejse og skal give nogle oplysninger om dsig selv. Men i takt med, at folk er blevet mere forsigtige med at udlevere oplysninger, har vi over de seneste par år set, at udenlandske kriminelle ringer og udgiver sig for at være teknisk support fra Microsoft,« fortæller Leif Jensen.

Det er klart, at Version2's læsere som udgangspunkt ikke vil falde for dette trick, men det kan være en god idé at informere eventuelle forældre og bedsteforældre, så de ikke mister penge på en flok kriminelle svindlere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere