It-konsulenter kostede Forsvaret en halv milliard

Sidste år brugte Forsvaret 469 millioner konsulentkroner på at få it-systemerne til at virke. Det er 350 millioner mere, end budgettet lød på. Storforbrugeren er ERP-systemet Demars, som trak 259 millioner.

Kæmpe stigninger i it-udgifter har været med til at kuldsejle Forsvarets budgetter. Sidste år brugte Forsvaret 469 millioner kroner på konsulentudgifter, fremgår det af en opgørelse fra Forsvarsministeriet. Hovedparten blev spist af ERP-systemet Demars, der kostede 259 millioner i konsulentudgifter. Det skriver Politiken.

I forhold til forsvarsforliget, som blev indgået i 2004, er der tale om en budgetoverskridelse på 350 millioner. Det er paradoksalt nok ERP-systemet Demars, som ellers skulle holde styr på Forsvarets udgifter, der er den store synder i regnskabet. Sidste år kostede Demars alene 259 millioner kroner.

Eksplosionen i konsulentudgifter betegnes som "galimatias" af socialdemokraternes forsvarsordfører John Dyrby Paulsen overfor Politiken.

Sidste år var udmeldingen ellers, at det var lykkedes Forsvarets it-organisation at spare millioner på dyre, eksterne konsulenter ved at rekruttere faste folk i stedet. 30 ansættelser skulle give årlige besparelser fra 14 til 30 millioner kroner.

Det er ikke første gang, at der er koks med Forsvarets it-udgifter. Sidste år skrottede Forsvaret det militære informationssystem DACCIS efter at have brugt 456 millioner kroner på det.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere