It-koks medfører papirbrev til 4500 landmænd

En fejlramt PDF-generator har fået NaturErhvervsstyrelsen til at droppe en digital besked til over 4000 landmænd og ty til brevpapir i stedet.

4500 landmænd kan se frem til fysisk post fra NaturErhvervsstyrelsen efter kommunikationen mellem en PDF-generator og et ældre it-system er blevet ramt af fejl.

»Normalt lægger vi brevene direkte ud på vores portal, Tast selv-service. Denne gang har vi måttet sende dem ud som almindeligt brev,« fortæller styrelsens it-chef Franci Johansen til Version2.

Læs også: It-koks sendte 1.000 forkerte breve til landmænd

Brevet informerer landmændene om den såkaldte slagtepræmie, der er et EU-tilskud til produktion af oksekød.

»Selve slagtepræmien bliver administreret i et ældre system, som er integreret med en PDF-generator, der lægger dokumenterne ud på portalen, så den enkelte landmand kan se dem,« forklarer it-chefen.

Læs også: Efter svartider op til 20 minutter: Styrelse beder brugerne logge ind uden for arbejdstid

Systemet, der stammer fra 2003-2004, har denne gang ikke haft en heldig omgang med PDF-generatoren.

»PDF-dokumentet til hver landmand skal selv sagt starte på side 1, men denne gang har PDF-generatoren nummereret siderne fortløbende. Det betyder, at man som landmand kunne have fået et dokument, der startede på side 3402 for eksempel,« siger Franci Johansen.

Læs også: EFI-skandalen: It-fejl har hævet borgeres skattegæld

Styrelsen valgte at ty til brev hellere, end at smide de fejlramte dokumenter online, fortæller it-chefen.

»Det kunne have skabt unødig forvirring, og det ville vi ikke være bekendt,« fastslår hun.

Læs også: Styrelse 'beklager dybt' elendig landmands-it

Præcis hvorfor det denne gang er gået galt med PDF-generatoren er uvist. Men det betyder ikke, at landmændene snydes for en digital orientering om slagtepræmien.

»Nu retter vi fejlen i systemet, og så kommer brevet også på Tast selv-servicen,« siger Franci Johansen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Morten Christensen

Nyheden her må være, at de har taget en naturlig og fornuftig konsekvens af det bøvl, som ikke kan undgå at opstå, når der skal samarbejdes med et 12 år gammelt system.

Det rigtige koks vil opstå, når brevet senere kommer på den digitale service. Der kan man nemlig frygte, at de så glemmer at passivere den email, som ellers bliver sendt til 4.500 landmænd, hvorefter de 4.500 hver især skal logge på NaturErhverv's edb-system og se, at det bare var det brev, de allerede har fået sendt med posten. Det vil koste samfundet mange flere ressourcer end papirbrevet.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere