Dansk startup bruger machine learning til at fjerne den grønne baggrundsfarve fra moster Milles portrætfoto

It-iværksætterne fra CloudCutout har på baggrund af 100.000 billeder udviklet en algoritme til automatisk at fjerne baggrunde i fotografier. De får nu en investering på knap fire millioner kroner.

Det kan måske virke som en snæver opgave at bruge machine learning for at fjerne baggrundsfarver i portrætbilleder. Men ikke desto mindre er der tale om noget, der til daglig keder adskillige designere verden over: nemlig det småbesværlige klippe-arbejde i Photoshop, hvor baggrunde skal skæres væk fra portrætter.

Det har den danske iværksættervirksomhed CloudCutout udviklet en metode til at gøre helt automatisk baseret på en ph.d.-afhandling i machine learning fra den ene af stifterne, Toke Jansen.

CloudCutout har netop fået en investering på knap fire millioner kroner fra den danske venturefond Seed Capital. Pengene skal bruges til at udvikle et plugin til billedbehandlingsprogrammet Photoshop, der kan fritlægge billeder automatisk.

Det særlige ved CloudCutouts algoritme er ifølge Seed Capital, at den er baseret på machine learning fra mere end 100.000 billeder, der allerede er blevet fritlagt, og dermed har ‘lært’, hvordan den skal skelne mellem eksempelvis en grøn baggrundsfarve og håret på en person samt efterfølgende fjerne baggrunden tilfredsstillende.

Arbejdet med at fritlægge store mængder af billeder er allerede en stor industri, der er afhængig af billig arbejdskraft fra især Bangladesh, Vietnam og Kina. Her sidder grafikere og bruger alt mellem 2 og 30 minutter på at fritlægge enkelte billeder enkeltvis - en proces, som CloudCutout nu håber at kunne automatisere og klare på få sekunder pr. billede.

I første omgang satser de danske iværksættere på skolefotoindustrien i USA, hvor over 100 millioner skolefotos hvert år skal fritlægges. Det tilbyder de til omtrent den halve pris pr. billede i forhold til markedsprisen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere