It-guru om dataetik: Hver dag skal vi spørge os selv, om vi gør det ordentligt

Illustration: Marina Pissarova / Bigstock
Selvregulering er vigtig, hvis dataetik skal holde trit med teknologisk udvikling, mener Shomit Ghose.

Hos investeringsfonden Onset Ventures leder man konstant efter virksomheder, der er værd at investere penge i. Virksomheder, som bygger disruptive produkter baseret på data. Og kan skærme sig fra konkurrenter ved at sidde på store datamængder.

Men er databrugen uetisk, kommer du end ikke til samtale, siger partner i Onset Ventures Shomit Ghose, der ikke er i tvivl om, at dataetik er et konkurrenceparameter.

»Hvis du har et selskab, der handler uetisk omkring brugen af data, er det ikke bæredygtigt,« siger han, da Version2s søstermedie DataTech møder ham i København.

»Som investor vil jeg ikke investere i noget, hvor der på et tidspunkt vil være et offentligt oprør imod produktet, og regulering vil lukke det ned. Som investor vil jeg ikke investere i en forretning, der ikke er bæredygtig. Som entreprenør ville jeg ikke spilde min tid på noget, som ikke er bæredygtigt,« siger Shomit Ghose og fortsætter:

»Hvis vi udvider vores definition af bæredygtighed til at inkludere dataetik, så er det klart, at det er nødt til at være en del af vores forretningspraksis.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Finn Christensen

..selvetik eller selvjusits..

De fleste brancher nævner begreberne - nogle praktiserer dem, men i forbindelse med it er selvjustits nok nær umuligt, da der ikke findes et regelsæt og et samlet forum, der kan håndhæve et regelsæt. Der kendes kun en række løse sammenslutninger af salg/handlende.

Og hele it-brancen har helt fra ruder konges tid benyttet en særegnet form for alenlange f r a s k r i v n i n g e r af ansvar ved benyttelse af deres produkter.

Godt nok underligt, men it-branchen stoler åbenbart endnu ikke en pind på deres egne ting og sager ;)

Professionalisme findes da hist og pist, men da de færreste betaler for dette kulørte indslag, så er held eller uheld lige så hyppigt forekommende.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere