IT-giganter: Manglende Internet of Things-sikkerhed kan give kaos
Alt for mange internetopkoblede hverdags-gadgets er ikke designet til langsigtet sikkerhed, og svaghederne kan have kaotiske konsekvenser. Sådan lyder kritikken fra nonprofitorganisationen Online Trust Alliance (OTA), der er en sammenslutning af 100 it-selskaber og blandt andet tæller Microsoft og Symantec.
Det skriver ZDNet.
Udbredelsen af Internet of Things har givet en lind strøm af forskning, der påpeger sikkerhedssvagheder ved produkterne. Og der er kun udsigt til, at problemet vokser, meddeler OTA.
Alt for mange IoT-produkter tager ikke højde for, hvordan data skal beskyttes efter endt garanti, lyder kritikken.
»Den hastige udbredelse af Internet of Things har sat fart på lanceringen af internetopkoblede produkter, men der er stadig vigtige mangler i forhold til sikkerhed og privacy, i takt med at de her enheder bliver mere almindelige,« forklarer Craig Spiezle, der er formand for OTA, i en meddelelse.
Dårlig vedligeholdelse af sikkerhed kan betyde, at produkter, som var sikre, da de blev købt, ikke er sikre efter nogen tids brug. Det kan ifølge OTA føre til, at hackere åbner garagedøren på afstand eller tænder babyalarmen, der ikke længere er patchet. Eller skaber kaos ved at sabotere internettilsluttede automatiske hjem.
Det er ifølge Craig Spiezle generelt chokerende, hvor lidt planlægning der er gået ind i at overveje, hvordan produkterne skal håndteres.
»Hvad hvis nogen for eksempel sælger et hus med en intelligent termostat eller garagedør? Hvordan sikrer man sig, at den gamle ejer ikke har adgang til de enheder, når den nye ejer flytter ind,« spørger han retorisk.
OTA-selskaber er nu gået sammen om at foreslå en praksis, der kan forbedre sikkerheden omkring Internet of Things. Anbefalingen går blandt andet ud på at sikre, at brugeren let kan gennemskue, hvad data bruges til.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.