It-firma i Adobe-koks: Upload af blank skabelon-fil koster mulig millionordre

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
It-virksomheden Itella Information kunne ikke finde ud af Adobes Acrobat-pakke og uploadede en blank skabelonfil til en prækvalifikation. Nu har Klagenævnet for Udbud afgjort, at afvisningen af virksomheden var helt i orden.

It-firmaet Itella Information kunne ikke finde ud af at uploade den rigtige fil til Økonomistyrelsen, som i april søgte efter prækvalificerede til en rammeaftale om indkøb af fjernprint.

Da fristen for at søge om prækvalifikation var udløbet 5. maj 2011 klokken 12, havde Itella Information således uploadet en ikke-udfyldt formular af ansøgningen. Selvom Itella Information opdagede fejlen samme dag og uploadede en udfyldt version samme dag klokken 18.32, afviste Økonomistyrelsen ansøgningen, da den ikke var indsendt inden deadline for ansøgninger.

Det fik Itella Information til at gå til Klagenævnet for Udbud, der i en ny afgørelse blankt har afvist klagen. Hvis ikke tilbuddet er modtaget inden fristen udløb, er udbyderen forpligtet til at forkaste tilbuddet, hedder det i afgørelsen.

Den forkerte fil blev ifølge kendelsen uploadet på grund af en ”installationsfejl af programmet Adobe”.

Version2 har bedt Itella Information om en kommentar, men firmaet har ikke ønsket at kommentere sagen

Du kan læse hele kendelsen herunder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Martin Bøgelund

Da fristen for at søge om prækvalifikation var udløbet 5. maj 201 klokken 12

Det er godt nok nogle lange sagsbehandlingstider i det ankenævn. Itella må være glade for at det lange sagsforløb nu endelig er afsluttet, her efter 1800 år.

 • 4
 • 11
Morten K. Thomsen

Div. cifre indsat relevante steder i artiklen. Send gerne skribenten eller undertegnede en mail, hvis du skulle støde på sjusket redigering af Version2-artikler.

Vh Morten K. Thomsen, redaktør.

 • 5
 • 0
torsten nielsen

Som jeg lige læser det, så er det utrolig uheldigt for Itella, men synes faktisk at det rimeligt nok... Ellers kunne man jo spekulere i at aflevere en blank fil for lige at rede lidt tid eller lignende, og så "hov, vi sender da lige den rigtige" og hvad der ellers findes af undskyldninger...

Det er rigtig ærgeligt, men synes faktisk at ankenævnet har afgjort rigtigt (dog utrolig sent!!)

 • 3
 • 0
Jesper Lund

Ifølge kendelsen skal firmaet indsende et PDF dokument som angiveligt kun kan produceres i den professionelle Adobe Acrobat pakke, endda med version 6 eller højere, og ikke i den gratis Adobe Reader (og sikkert heller ikke i fri PDF software?).

Er vi kommet dertil hvor man skal betale skat til Adobe for at byde på offentlige opgaver? Hvad er der blevet af åbne standarder i det offentlige. Vi må være langt ude over PDF/A og de dele af PDF specifikationen som anses for at være åben.

 • 4
 • 2
Rune Juhl Jacobsen

Når du nævner LaTeX i denne sammenhæng får du det til at lyde som om at det stort set kun er Adobes pakker der kan producere PDFer, hvilket langt fra er tilfældet. Inkscape (anbefalelsesværdig opensource SVG-editor) og GIMP eksporterer begge til PDF, og førstnævnte har også glimrende support for import. pdftk (pdf toolkit) klarer alt hvad der hedder stitching, dekomprimering, dekryptering osv. uden kvaler.

Jeg kan slet ikke se hvad Adobes pakker skal blandes ind i det her for -- det er nok for det bedre at Itella Information ikke vinder udbuddet...

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere