Banal softwarefejl stopper trækning af rekord-lottopulje

En fejl i it-systemet, der holder styr på, hvad lotto-kunderne har spillet på, satte en stopper for udtrækning af vindernumre til den 102 millioner kroner store rekordpulje onsdag aften.

Millioner af lottospillere fra hele Norden og Baltikum måtte onsdag aften vente med at få spændingen om den 102 millioner kroner store lottopræmie udløst.

Danske Spils it-system, der holder styr på, hvilke rækker der er spillet på, blev nemlig ramt af en fejl. Af sikkerhedsmæssige grunde blev trækningen derfor udskudt, til fejlen er fundet og rettet. Det skriver Ritzau.

Lotto-trækningen sker i samarbejde med syv andre lande i Nordeuropa, og det var da spil-oversigten løb ind fra Finland, problemerne begyndte. De passede nemlig ikke med, hvad Danske Spil havde regnet sig frem til i Danmark.

»Det er Danske Spil, der samler alle rækker op fra alle de deltagende nordiske lande. Der er sket en relativ banal softwarefejl, efter Finland har lavet en ændring i deres computersystem. Vi kan se, at det antal rækker, der er blevet spillet, ikke stemmer overnes med det tal, finnerne har,« forklarer Thomas Rørsig, informationschef hos Danske Spil, til Berlingske.

Alle deltagende lande fører nemlig regnskab over, hvilke rækker der er spillet i alle landene, for en sikkerheds skyld.

Danske Spil krydser fingre for, at fejlen er fundet og rettet, så trækningen kan gå i gang torsdag klokken 10, og de 102 millioner kroner - måske - kan finde en heldig ejermand.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere