It-fejl i Skattestyrelsen sendte forkerte skatteopkrævninger ud til 115.000 danskere

Illustration: H. Mølsted
350 danskere nåede i sidste uge at betale restskat tilbage, som de slet ikke skyldte. Det skete, efter der opstod en teknisk fejl, når data skulle indlæses i Skattestyrelsens systemer.

115.000 danskere kunne i sidste uge vågne op til en besked fra Skattestyrelsen om, at de skyldte restskat. En it-fejl i styrelsen havde nemlig sendt nye og forkerte årsopgørelser ud til de mange borgere.

6.000 af dem nåede at acceptere ændringerne i årsopgørelsen, mens 350 nåede at betale den forkert opkrævede restskat. Det skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Ifølge styrelsen skete der en »teknisk fejl i indlæsning af data i Skattestyrelsens systemer«. Det medførte, at beskæftigelsesfradraget for enlige forsørgere i indkomståret 2018 forsvandt.

Som følge af det blev en ny årsopgørelse sendt ud til de enlige forsørgere med en besked om, at de skulle betale restskat.

Betaler pengene tilbage

Skattestyrelsen fortæller, at de lige nu arbejder sammen med deres it-leverandør for at sikre, at en lignende fejl ikke kan ske igen. De oplyser ikke, hvordan den tekniske fejl kunne opstå.

»Jeg vil endnu engang beklage, at de mange forkerte årsopgørelser har medført unødig bekymring. Det siger sig selv, at vi tager det her særdeles alvorligt. Vi har brugt de seneste dage på at identificere og rette alle årsopgørelserne tilbage til det oprindelige og give de berørte borgere besked,« udtaler Karoline Klaksvig, underdirektør i Skattestyrelsen, i pressemeddelelsen.

Skattestyrelsen begynder nu at betale pengene tilbage til de berørte borgere.

De første borgere vil få deres penge tilbage i dag, mens det for de øvrige vil ske en af de kommende dage.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Claus Bobjerg Juul

Det er et demokratisk problem når borgeren ikke længere selv kan gennemskue og beregne deres skat. Så når ca 5% acceptere opgørelsen inden det opdages at der er fejl i opgørelse, så er den gal med systemet.

  • 6
  • 0
#2 Knud Larsen

Hvor mange er klar over, at Skattestyrelsen slet ikke har en retvisende konto for hver borger?

Nu siger politikkerne, at De vil overføre diverse beløb i forbindelse med det katastrofale og manglende ejendomssystem til borgernes konto? Hvilken?

Selv om der er nogle, der påpeger de alvorlige systemiske, sker der ikke noget . De menige medarbejdere bukker nakken og alle cheferne svarer ikke eller sender sorteper videre til de menige. Systemiske fejl og manglende omhu er chefernes ansvar. Spindoktoren Fredrik Skov svarer uden blusel: " Vi går ikke ind i enkeltsager". Altså ledelsen forstår slet ikke forskellen på Systemisk fejl og enkeltfejl?

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere