It-fejl skaber panik: Optagne studerende sat på standby

En fejl i overførslen af data til selvbetjeningssystemet på Aarhus Universitet betød, at håbefulde ansøgere fik besked om, at de var på standby-listen, selvom de var optaget.

2.000 håbefulde ansøgere til en studieplads ved Aarhus Universitet har ved en fejl fået besked om, at de kun havde fået en standby-plads, selvom de reelt var blevet optaget.

Fejlen har ramt de studerende, som havde søgt ind på et studium og samtidig bedt om at blive sat på standby-listen, hvis de ikke kom direkte ind.

»Der skete en fejl, da man flyttede oplysningerne fra vores database til vores selvbetjeningssystem. Den skulle have vist, at de var optaget, men viste i stedet standby,« fortæller pressechef Anders Correll fra Aarhus Universitet til Version2.

Beskeden om standby-pladsen kom altså ud til alle studerende, som havde bedt om standby, hvis de ikke blev optaget, så både de, der reelt var optaget, og dem, der var på standby, fik samme melding.

Den forkerte oplysning fremgik dog kun af selvbetjeningssystemet, og derfor har en stor del af ansøgerne senere fået korrekt besked, da postbuddet dukkede op.

»Oplysningerne i vores database er rigtige. Alle optagne har også fået brev fra os i dag, og brevet indeholder også de rigtige oplysninger. Nu kontakter vi de berørte studerende i dag via e-mail og fortæller dem, hvordan de skal forholde sig,« siger Anders Correll.

Selve tildelingen af studiepladser har fungeret, som den skulle, men problemet opstod, da resultatet skulle overføres fra universitetets interne system til det selvbetjeningssystem, som ansøgerne kunne benytte til at få resultatet af deres ansøgning.

»Det er klart, at vi altid får mange henvendelser på denne dag, men vi har også haft en del, der har henvendt sig om det her,« siger Anders Correll.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere