It-fejl sendte østjyder på lange rejser for covid-vaccination

8. april 2021 kl. 10:367
It-fejl sendte østjyder på lange rejser for covid-vaccination
Illustration: REDPIXEL.PL, BigStock.
Borgere i Region Midtjylland kunne på grund af en it-fejl ikke bestille vaccinations-tider tæt på deres hjem. I stedet blev de sendt på tværs af regionale grænser.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En it-fejl i Region Midtjylland har tirsdag og onsdag i denne uge betydet, at regionens borgere i en periode ikke kunne bestille tider til corona-vaccination i deres eget område.

I stedet blev de sendt på lange rejser på tværs af regionale grænser, skriver TV2 Østjylland.

»De har de set tider på Sjælland i stedet for, og ulykkeligvis er nogle rejst til Sjælland for at få en vaccination, selvom vi har haft tider og vacciner,« siger Ole Thomsen, der er direktør i Region Midtjylland.

Ifølge Ole Thomsen gik der noget tid, før man opdagede, at der var tale om en it-fejl - som man i øvrigt begyndte at rette onsdag.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
10. april 2021 kl. 10:27

Hvorfor er artiklens overskrift i datid ?

Vi skriver nu lørdag, og problemet er der fortsat. En bekendt af mig har netop gennemført bookingen her til formiddag, og fik kun valgmuligheder imellem alt der ikke var Region Midtjylland, hvor hun bor.

Nuvel, road trips kan da være sjove, men det er da en kende uhensigsmæssigt, at det sker fordi nogen ikke kan finde ud af at kode.

5
9. april 2021 kl. 15:19

Min mor måtte køre tre gange fra Nødebo nord for Hillerød til Nykøbing Falster for at blive vaccineret. Det blev ca 1000 km ialt. Hun havde valget mellem Nykøbing Falster og Århus. Da hun kom derned for at få andet stik, så var de løbet tør for vacciner og så måtte hun derned to dage senere igen. Jeg er spændt på hvor langt jeg skal når det bliver min tur.

4
8. april 2021 kl. 19:54

På trods af, at vi lever i et meget lille land, så rejser folk godt nok langt for at få en vaccination, men uden at sætte spørgsmålstegn ved den lange rejsetid.. Dog også imponerende at sådan en it-fejl kan ske..

2
8. april 2021 kl. 12:23

Østjyder bor i Region Midtjylland

1
8. april 2021 kl. 12:12

Hvem har probelmmet Øst eller Midtjyderne

  • It-fejl sendte østjyder på lange rejser for covid-vaccination

  • Borgere i Region Midtjylland kunne på grund af en it-fejl ikke bestille vaccinations-tider tæt på deres hjem. I stedet blev de sendt på tværs af regionale grænser.