It-fejl på datingside aktiverer gamle profiler

Illustration: chrisd2105, BigStock
Gamle brugere på datingsiden Match.com er begyndt at få notifikationer om, at der er nye matches - selvom de ikke har brugt siden i årevis. En fejl har genoplivet de gamle profiler.

En af verdens største datingsider, Match.com, har for nylig haft en it-fejl, der vækkede en række gamle profiler til live igen.

Det oplevede bl.a. Jason Debiak, der under morgenmaden med kone og datter pludselig fik at vide, at han havde ti nye matches, skriver The Verge. Han havde glemt alt om profilen, han havde oprettet for snart 15 år siden:

Læs også: Ansigtsgenkendelse hos Facebook undersøges for GDPR-brud

»Jeg kontaktede kundeservice, og de beklagede, at jeg havde fået en notifikation. Det ville de slå fra, men jeg måtte forklare, at de ikke forstod. Jeg ønskede ikke blot ikke at få notifikationer - jeg ønskede ikke at være på deres hjemmeside overhovedet,« siger han til The Verge.

En talsmand fra Match Group (der ejer Match.com, OkCupid, Plentyoffish og Tinder) har bekræftet, at et begrænset antal gamle profiler ved en fejl er blevet genaktiveret.

GDPR-sag?

Der står i Match.coms privacy-regler, at siden har ret til at gemme information, der knytter sig til brugernes profiler, men for at leve op til GDPR-reglerne, der træder i kraft 25. maj, vil de indenfor den kommende måned blive opdateret.

Det betyder, at en række gamle, inaktive brugerprofiler vil blive slettet, men det er ikke helt tydeligt, hvad der præcis skal til, før man har krav på at blive slettet fra databasen.

Læs også: Leder: Sløve myndigheder baner vejen for digitalt privatlivsrøveri

Katie Storms, der tidligere var aktiv på Match.com, fortæller, at hun ser det som et problem - ikke kun for hende, men også for de faktiske brugere:

»Jeg følte, det kom alt for tæt på mit privatliv. Samtidig er det også vildledende for de folk på siden, der faktisk leder efter nogen,« siger hun til The Verge.

På Twitter var der en række brugere, der alle oplevede det samme som Jason Debiak:

Det ønskede tweet er blevet slettet eller kunne ikke findes.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Henning Wangerin

1) Gad vide hvad der står/stod i deres bruger-betingelser, i tilfælde af at man ikke betalte mere. Blev man slettet, eller blot markeret som inaktiv?

2) Har Jason Debiak m.fl. blot stoppet med at bruge (og evt betale ) tjenesten, eller har har lukket profilen ned.

Det giver i min optik forskellige situationer.

Hvis profilen er blevet stoppet, er der ingen tvivl om at de har et problem.

Har profilen ligget inaktiv ( i endog mange år ) kan de måske være i deres fulde ret til at genaktivere dem. Det kommer vel an på hvad der står i deres bruger-betingelser.

/Henning

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Brugerundersøgelse Version2
maximize minimize