It-fejl i Forsvaret: Over 2.000 ansatte kan mangle betaling for overarbejde

18. november 2020 kl. 10:19
It-fejl i Forsvaret: Over 2.000 ansatte kan mangle betaling for overarbejde
Illustration: Rawf8, BigStock.
I et år har der eksisteret fejl i det it-system, der bruges til at registrere arbejdstiden på ansatte i Forsvaret.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I over et år har en it-fejl i Forsvarets tidsregistreringssystem betydet, at mindst 2.000 ansatte kan være blevet snydt for overarbejdsbetaling og andre optjente friheder.

Det skriver DR Nyheder.

It-systemet blev indført 1. oktober sidste år, og siden da har ansatte i forsvaret forsøgt at råbe vagt i gevær om, at de ikke kan se, hvor meget flekstid og overarbejde de har.

Den 28. august erkendte Forsvaret, at fejlen kan have ført til forkerte betalinger for overarbejde og optjente fridage for mindst 2.000 medarbejdere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men tre måneder efter denne erkendelse eksisterer fejlen stadig, og det beklager Nicolai Christoffersen, der er chef for overenskomstafdelingen i Forsvaret.

»Man kan selvfølgelig altid gøre det bedre. Og det vil vi også gøre her. Det er jo et it-system, og det er komplekst. Når vi nu skal ændre det, vil vi også gerne være sikre på, at vi har en løsning, der virker,« siger Nicolai Christoffersen til DR Nyheder.

Forsvarets overenskomstafdeling forventer, at de nødvendige ændringer vil blive udrullet i det fejlramte it-system i løbet af en måned.

Det er ikke første gang, at arbejdet med tidsstyringssystemet volder problemer i Forsvaret. Siden Forsvaret gik i gang med 'Projekt Tidsstyring' i 2014 har it-projektet blandt andet fået tildelt røde trafiklys fra de statslige it-rådgivere i Statens It-råd.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger