It-fagforening skrotter utidssvarende hjemmeside

Den danske it-fagforening Prosa relancerer hjemmeside og skifter til et open source-CMS. Det sker for at skaffe flere kunder i butikken, lyder forklaringen.

Den danske fagforening for it-professionelle Prosa, skrotter nu et gammelt, egenudviklet CMS og indfører open source-CMS'et Typo3.

Det betyder, at når brugere fra i morgen, torsdag, klikker ind på prosa.dk, vil de blive mødt af et ganske andet layout, og som noget nyt for Prosas vedkommende vil det være muligt at kommentere på de historier, sitet bringer.

»Vi relancerer det, fordi vi har et behov for som minimum at kunne tilbyde vores medlemmer et tidssvarende website. Og hvis man så oveni tænker, at vi godt vil være et mødested for it-professionelle i Danmark, så bliver vi nødt til at gøre det bedre. Så bliver vi nødt til at skrue op for nogle af de interaktive muligheder, som nettet giver,« siger en af initiativtagerne til det nye site, chefredaktør og kommunikationschef ved Prosa Kurt Westh Nielsen til version2.dk.

Han vil ikke bruge ordet gammeldags om den eksisterende hjemmeside, men kalder den derimod for utidssvarende. Og Kurt Westh Nielsen er i den sammenhæng da også godt klar over, at det at give brugerne mulighed for at kunne kommentere på en onlinehistorie i sig selv ikke er specielt banebrydende.

Måske kult

Kommenterings-muligheden er dog ikke det eneste tiltag, den relancerede hjemmeside byder på. Som noget nyt bliver det muligt at hente mp3-oplæsninger af de enkelte artikler - indtil videre for alle blade, der foreløbigt er udgivet i 2008. Prosa har tidligere også benyttet sig af lydindspilninger af bladene i samarbejde med Dansk Blindebibliotek henvendt til synshandicappede medlemmer. Og det er en del af de optagelser, der nu er blevet digitaliseret og bliver gjort tilgængelige via den nye hjemmeside.

»Om det bliver kult, eller om det bliver en kæmpesucces, det ved jeg ikke. Men det er oplagt for os at genbruge det, og mig bekendt er der ikke andre fagblade, der gør det her. Så jeg synes, det var en sjov mulighed,« siger Kurt Westh Nielsen og tilføjer:

»Folk har måske lyst til at høre noget andet end P3 på vej på arbejde om morgenen. Og nu kan de altså downloade artikler og høre dem blive læst op.«

En anden del af hjemmeside-lanceringen handler om at gøre Prosas eksisterende debat-univers mere synligt.

»Vi har et godt skjult debatunivers kørende allerede. Noget der hedder Prosa-net, og det skal vi åbne op for og have gjort mere tilgængeligt,« siger Kurt Westh Nielsen.

Open source-strategi

Om valget af Typo3 forklarer chefredaktøren, at Prosa har en strategi om at bruge open source.

»Dels har vi taget et strategisk valg om, at når vi skal lave denne her slags systemer, så anvender vi open source-produkter. Det andet strategiske valg, vi har taget, er, at vi godt vil anvende et open source-produkter, hvor der er et bredt udvikler miljø,« siger Kurt Westh Nielsen og tilføjer, at det ikke er en selvfølge, at Prosas CMS for tid og evighed skal hedde Typo3.

Det er ikke kun for syns skyld, at Prosa skrotter det gamle CMS og skifter til open source. Hovedpointen med relanceringen er at skaffe flere brugere til Prosas hjemmeside.

»Vores målbare succeskriterier er selvfølgeligt at få kunder i butikken. Jeg vil ikke gå ud med nogle præcise tal, men jeg vil sige, at niveauet har været relativt beskedent indtil videre. Og vi satser da på at få mange flere brugere,« siger han.

Det er allerede nu muligt at kaste et smugkig på den nye hjemmeside ved at klikke på nedenstående link.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kristian Ørmen

Man må undres en smule, når man tænker 2 måneders tid tilbage hvor PROSA gav deres støtte til DIFO som kører på gamle egenudviklede systemer til at håndtere en del af Danmark infrastruktur, i forhold til dotDK/Affilias der baserer deres systemer på Open Source.

Var denne støtte måske blot et spørgsmål om et tiltrække medlemmer blandt de mange som er forandringsskræmte ang. .dk administrationen?

Jeg støtter fuldt op om at PROSA skal have en Open Source strategi og jeg tror også at denne kan være med til at skaffe PROSA flere medlemmer.

PROSA: Sørg nu for at gøre dette ordentligt, i stedet for halvhjertet som i gjorde det for et par måneder siden.

  • 0
  • 0
#4 Deleted User

Hej

Prosa er både forening for dem, der lever af Open Source, dem, der lever af proprietær software, og alle os andre, der lever af en skønsom (men ikke skånsom) blanding af begge dele.

Prosa har en helt klar politik for åbne standarder, der kan fremme interoperabilitet, innovation og alt det andet dyre.

Derimod kan Prosa efter min mening ikke kan vælge mellem Open Source og proprietært. Hvad Prosa kan gøre - og gør - er at tage eller deltage i initiativer, der fremmer mulighederne for Open Source og informerer om de fordele, som Open Source giver for det danske samfund og danske virksomheder.

Men en sort/hvid stategi for eller imod kan ikke være Prosas opgave.

Mvh Michael Erichsen

  • 0
  • 0
#6 Kurt Westh Nielsen Blogger

Tak for de mange råd i denne debattråd. Vi skal nok gøre vores bedste for at levere et fornuftigt website på www.prosa.dk.

Vi har af ærligt hjerte ikke overvejet om det hersens med open source skulle være et mediestunt. Vi har set helt lavpraktisk på, hvilke CMS-systemer der kunne være tale om og valgt Typo3 ud fra nogle kriterier, som blandt andet gik på, hvad vores samarbejdspartnere anvendte.

Og så har vi også indset, at tiderne ikke længere er til egenudviklede systemer i denne sammenhæng. Derfor blev valget som det blev. /kurt

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere