It-direktør i JP/Politikens Hus: Hvorfor får vi mobilnumre medsendt?

Flere medier har fået medsendt mobilnummeret, når der er surfet forbi eksempelvis mobil.pol.dk fra en TDC-forbindelse. It-direktør Per Palmkvist Knudsen har dog ingen forklaring på, hvordan dette kan være.

Teleselskaberne vil nu lukke for, at samarbejdspartnere automatisk får tilsendt mobilnumre, når brugere surfer forbi visse domæner. Selskaberne har ikke villet afsløre, hvilke samarbejdspartnere der har fået medsendt mobilnummer. Derfor har internetaktivist og datalog Christian Panton tidligere lavet en liste over domæner, som har fået medsendt telefonnummeret fra en mobildataforbindelse under TDC. Version2 har bekræftet, at domænerne har fået medsendt mobilnumre fra en TDC-forbindelse.

Læs også: Nu lukker teleselskaber for automatisk overførsel af mobilnumre til hjemmesider

På listen, der kan ses i sin helhed her, optræder flere medier, i den forbindelse er der en del domæner, der tilhører JP/Politikens Hus. Siden listen blev til, har teleselskaberne via branchesamarbejdet Teleindustrien meldt ud, at der vil blive lukket ned for den automatiske medsendelse af mobilnumre senest i morgen, onsdag. Og derfor kan der i skrivende stund være flere domæner på listen, der ikke længere får medsendt mobilnummeret.

Læs også: Teleselskabernes nummertrick lader apps høste danskernes hemmelige numre

Version2 talte med it-direktør i JP/Politikens Hus Per Palmkvist Knudsen, før det kom frem, at selskaberne nu vil droppe funktionen. Og han var overrasket over at høre, at besøgendes mobilnumre automatisk er blevet sendt til hjemmesiderne. Han har på baggrund af Version2's henvendelse forhørt sig rundt i mediehuset for at finde ud af, hvordan det kan være - men forgæves.

»Jeg kan i hvert fald ikke finde nogen, der har aftalt det her med TDC, og heller ikke nogen, der bruger det til noget som helst,« siger Per Palmkvist Knudsen.

Per Palmkvist Knudsen mener, den automatiske medsendelse af mobilnumre kan knytte sig til aftaler og tjenester, der går år tilbage, men som ingen længere bruger.

»Så er det i givet fald et levn. Der er i hvert fald ingen, jeg har kunnet få fat i, der bruger det i dag.«

Læs også: Mobilsurf: Danske teleselskaber sender dit telefonnummer til hjemmesider

Og han mener ikke, at mobilnumrene skulle være blevet brugt til at spore brugere med i eksempelvis reklameøjemed.

»Jeg har i hvert fald ikke kunnet finde nogen, der har kunnet svare på det. Nu er der mange tusinde ansatte, men jeg har spurgt dem, som jeg vil mene, burde vide det.«

Per Palmkvist Knudsen afviser desuden, at JP/Politikens Hus betaler TDC for at få medsendt mobilnummeret.

»Den eneste måde, vi registrerer brugernes telefonnumre er, hvis de selv har indtastet det, for at kunne få sendt breaking news på sms. Men det er jo noget helt andet end det her,« siger Per Palmkvist Knudsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere