It-direktør i JP/Politikens Hus: Hvorfor får vi mobilnumre medsendt?

4. november 2014 kl. 17:001
Flere medier har fået medsendt mobilnummeret, når der er surfet forbi eksempelvis mobil.pol.dk fra en TDC-forbindelse. It-direktør Per Palmkvist Knudsen har dog ingen forklaring på, hvordan dette kan være.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Teleselskaberne vil nu lukke for, at samarbejdspartnere automatisk får tilsendt mobilnumre, når brugere surfer forbi visse domæner. Selskaberne har ikke villet afsløre, hvilke samarbejdspartnere der har fået medsendt mobilnummer. Derfor har internetaktivist og datalog Christian Panton tidligere lavet en liste over domæner, som har fået medsendt telefonnummeret fra en mobildataforbindelse under TDC. Version2 har bekræftet, at domænerne har fået medsendt mobilnumre fra en TDC-forbindelse.

På listen, der kan ses i sin helhed her, optræder flere medier, i den forbindelse er der en del domæner, der tilhører JP/Politikens Hus. Siden listen blev til, har teleselskaberne via branchesamarbejdet Teleindustrien meldt ud, at der vil blive lukket ned for den automatiske medsendelse af mobilnumre senest i morgen, onsdag. Og derfor kan der i skrivende stund være flere domæner på listen, der ikke længere får medsendt mobilnummeret.

Version2 talte med it-direktør i JP/Politikens Hus Per Palmkvist Knudsen, før det kom frem, at selskaberne nu vil droppe funktionen. Og han var overrasket over at høre, at besøgendes mobilnumre automatisk er blevet sendt til hjemmesiderne. Han har på baggrund af Version2's henvendelse forhørt sig rundt i mediehuset for at finde ud af, hvordan det kan være - men forgæves.

»Jeg kan i hvert fald ikke finde nogen, der har aftalt det her med TDC, og heller ikke nogen, der bruger det til noget som helst,« siger Per Palmkvist Knudsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Per Palmkvist Knudsen mener, den automatiske medsendelse af mobilnumre kan knytte sig til aftaler og tjenester, der går år tilbage, men som ingen længere bruger.

»Så er det i givet fald et levn. Der er i hvert fald ingen, jeg har kunnet få fat i, der bruger det i dag.«

Og han mener ikke, at mobilnumrene skulle være blevet brugt til at spore brugere med i eksempelvis reklameøjemed.

»Jeg har i hvert fald ikke kunnet finde nogen, der har kunnet svare på det. Nu er der mange tusinde ansatte, men jeg har spurgt dem, som jeg vil mene, burde vide det.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Per Palmkvist Knudsen afviser desuden, at JP/Politikens Hus betaler TDC for at få medsendt mobilnummeret.

»Den eneste måde, vi registrerer brugernes telefonnumre er, hvis de selv har indtastet det, for at kunne få sendt breaking news på sms. Men det er jo noget helt andet end det her,« siger Per Palmkvist Knudsen.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
4. november 2014 kl. 19:44

Who needs them anyway? (Det er en and, ikke? I morgen kommer en talsmand fra TDC og bagatallserer det, og siger st det selvfølgelig ikke er sket, og artiklen kan dementeres fuldstændig... Ikke?)