It-chefer misser aftenens store Apple-pointe: Aner ikke, hvad iOS 7 kan

10. september 2013 kl. 14:4711
Apple lancerer i aften nyt styresystem til mobilplatforme. Men 4 ud af 10 it-chefer har ingen ide om, hvilke erhvervsorienterede forbedringer der er i styresystemet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Apple holder i aften dansk tid deres årlige efterårs-pressemøde i San Franciso. Rygtebørsen har været på overarbejde, når der skulle rapporteres mere eller mindre troværdige spådomme om næste udgave af den populære smartphone.

Men hvis der er noget, der gerne skulle være 100 procent sikkert, så er det, at styresystemet IOS 7 bliver lanceret i aften. Meningerne om den kommende opdatering er mange – men det er primært det nye design og fravalget af skeumorfismer (digitale ikoner, der ligner deres fysiske referencepunkter), der er blevet debatteret. Men hvad kommer det nye system til at betyde for it-professionelle? Det er der ikke mange, der ved.

En undersøgelse foretaget af mobility-eksperten Cordato viser, at 42 procent af it-chefer og administratorer ikke aner noget om de erhvervsorienterede features i IOS7. Det skriver mobility-leverandøren Cortado på sin hjemmeside.

Undersøgelsen er foretaget blandt 1350 it-chefer, og de blev spurgt hvordan de vurderede at IOS 7 vil påvirke mobility i erhvervslivet. Og 42 procent af dem svarede altså ”ved ikke”.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud fra undersøgelsen konkluderer Cordato, at vidensniveauet omkring det nye styresystem er meget lavt. Derfor har de udfærdiget en liste med ”dos and donts” til professionelle IOS 7 brugere, der ligger til fri download på firmaets hjemmeside.

11 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
10. september 2013 kl. 23:55

Windows Phone 8 når det gælder om en virksom som bruger et Windows miljø. MS Office og sharpoint/Exchange er bare langt overlegen end ios...

10
11. september 2013 kl. 12:43

sharpoint/Exchange er bare langt overlegen end ios

Det er første gang at jeg har hørt den bemærkning om sharepoint fra andre end MS sælgere. Alle mine erfaringer med sharepoint fra div. installationer, og alle fra min omgangskreds som har været så uheldigt at være udsat for sharepoint, fortæller en ganske anden historie.

Jeg har kun ET sted set sharepoint performe bare nogenlunde, men stadig ikke kunne foretage simple opslag i en telefonbog og komme med et konsekvent/korrekt resultat for simple forespørgsler.

9
11. september 2013 kl. 12:16

MS Office og sharpoint/Exchange er bare langt overlegen end ios...

Det var da en nyhed, jeg vidste ikke at MS Office, Sharpoint og Exchange er et OS :-), du sammenligner det jo med ios.

Bort set fra det har du en pointe. Hvis man kører Exchange og Sharpoint er man "inde i folden" og så fungerer ting måske bedst med Windows Phone, selv om vi har oplevet at det er MEGET nemmere at få en iPhone til at kommunikere med Exchange som en Windows Phone. Årsagen er at vi ikke har været ude og købe et certifikat, det er selvudtaget. Her har Windows Phone et seriøst problem/bug.

Men hvad, det er snart historisk. Vi migrerer til Google mail for at være mere fleksibel.

7
10. september 2013 kl. 17:25

Er det så Apple eller 4 ud af 10 af it-chefer der har et problem?

11
12. september 2013 kl. 13:37

Vi må jeg huske på at Apple er et firma der gerne vil sælge nogle varer, så at deres kunder ikke aner en hujende hattefis om deres produkter kan kun være Apples problem. Til gengæld ved jeg også godt at nogle brands vokser sig så store at de har tendens til at glemme det simple fact and de altså er til FOR kunden og ikke omvendt.

6
10. september 2013 kl. 16:41

Pointen er vel, at iOS 7 er i "beta" eller det Apple kalder "developer preview". Dvs. at i princippet ved ingen andre en iOS-udviklere hvordan iOS 7 virker i praksis.

Det er svært at have en (fornuftig) holdning til noget, der ikke officielt er frigivet. Den præsentation Apple havde i sommers var målrettet udviklere - og ikke hverken forbrugere eller erhvervsliv. Det sker først i aften.

1
10. september 2013 kl. 15:15

Jeg ville sørme også svare "Ved ikke" hvis jeg fik spørgsmålet "Hvordan IOS 7 vil påvirke mobility i erhvervslivet?".

Jeg tror det man kan konkludere er at Cordato har foretaget en undersøgelse, der viser at de vil komme 100% mere i medierne hvis de laver en tomhjernet undersøgelse og laver en pressemeddelse bagefter.

4
10. september 2013 kl. 15:41

Til gengæld VIL det have en kæmpe indflydelse hvis jungletrommerne om at volumenlicenshåndtering når ud over US, taler sandt - så vil firmaerne ikke skulle sidde og gifte apps væk eller betale dem over lønnen for køb af apps :D Og seriøst - 1350 IT-chefer (og administratorer som gud og hvermand kan kalde sig i USA) er jo i virkeligheden også en forsvindende lille undersøgelse når det gælder USA. Det er jo egentlig kun lige de firmaer der ligger i den nærmeste halve km's radius.