It-chefer holder fast i Linux på IBM's mainframes

18. juni 2009 kl. 08:16
Stort set alle mainframe-kunder, som kører Linux på IBM's mainframes, har tænkt sig at udvide eller fastholde kapaciteten ifølge undersøgelse fra CA.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

IBM har gennem de seneste par år forsøgt at køre mainframen tilbage i rampelyset som både en grønnere platform og en platform, som er velegnet til virtualisering. Og der er ikke umiddelbart noget, der tyder på, at de eksisterende mainframe-kunder har tænkt sig at springe fra.

Tværtimod ser de ud til at være godt tilfredse med IBM's tilbud om at kunne køre Linux på IBM's System z mainframes.

93 procent af it-cheferne i store virksomheder fra hele verden, som kører Linux på deres mainframes, oplyser, at de har tænkt sig enten at fastholde den nuværende kapacitet eller udvide inden for de næste par år.

Det fremgår af en undersøgelse foretaget for softwarefirmaet CA, som er storleverandør af software til blandt andet IBM's mainframe-platform.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Normalt kører IBM's mainframes med IBM's særlige styresystem, som i dag hedder z/OS. Man har forsøgt at gøre Linux til et alternativ ved blandt andet at introducere de særlige processorer IFL eller Integrated Facility for Linux.

Fordelen ved IFL er, at de skal give en lavere pris ved at køre Linux end ved at køre z/OS på IBM's normale processorer.

Ifølge undersøgelsen fra CA ville et flertal af it-cheferne bruge Linux til først og fremmest at udnytte ekstra kapacitet i form af flere IFL eller almindelige processorer.

Linux på mainframen er interessant, fordi det kan give en mere direkte sammenligning af prisen for at køre et antal virtuelle Linux-servere på eksempelvis en IBM z9 mainframe med et x86-baseret bladeserversystem. Netop derfor lancerede IBM IFL-processorerne for at gøre Linux på mainframen mere attraktiv i direkte sammenligninger.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger