It-chefen kan ende med regningen for medarbejdernes sms-billetter
Man må ikke, men man kan godt. Det synes at være mottoet bag store danske virksomheder og kommunernes mobilpolitik, når det handler om at kunne benytte telefonen som betalingsmiddel til alt muligt, som ikke har med arbejdet at gøre.
Det viser en rundspørge, som Politiken har gennemført hos fire store virksomheder og de fire største kommuner.
Hvis man arbejder i Danisco, ATP, Danske bank eller Novo Nordisk, eller i kommunerne København og Århus, kan man bruge mobilen til at købe busbilletter eller betale parkering med. De fleste steder er det dog forbudt ifølge firmapolitikken, men ikke alle steder.
»Vi har ikke faste retningslinjer for køb på mobilen, men vi er i gang med at udarbejde nogle. En af flere muligheder kunne være, at medarbejdernes private køb bliver trukket på deres lønseddel,« siger pressechef Carl Corneliussen fra Danisco til Politiken.
Hos DSB, der oplever en stærk vækst i salget af SMS-biletter, er der villighed til at række virksomhederne en hjælpende hånd:
»I starten af november lancerer vi et system, hvor virksomhederne kan åbne og lukke for kontoen på en medarbejders mobil. Når man er på arbejde og skal købe en togbillet, gør man det over firmaets regning. Når man skal hjem, lukker firmakontoen, og så kan man i stedet betale over sin private konto fra firmamobilen,« siger Niklas Marshall fra DSB til Politiken.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.