It-chef: Open source ikke relevant for firmaer

Den største barriere for open source-software er fortsat de skjulte udgifter og kompleksiteten, mener britiske it-chefer.

Open source er ikke et videre relevant alternativ til traditionel software for de fleste større virksomheder, mener it-chef hos Associated Newspaper, Ian Cohn.

It-chefen blev for nylig kåret som en af Storbritanniens top 50 it-direktører. Hans udmeldingen om open source kom ved en konference arrangeret af analysehuset Forrester i Edinburgh i denne uge, skriver Silicon.com.

Her sagde Ian Cohn, at han ikke har noget imod, at leverandørerne implementerer open source i eksempelvis hardware, men at det ikke er noget, som han selv er interesseret i at arbejde med i organisationen.

»Det er mere komplekst,« sagde han ifølge Silicon.com på konferencen.

Samme melding kommer fra it-direktør hos Lloyds TSB, Daryl West.

Han sagde på Forrester-konferencen, at besparelserne på licenserne ved open source bliver ædt op af udgifterne til udviklingen af softwaren og udgifterne til at opbygge og drive en intern supportfunktion af open source-løsningerne i virksomhederne.

»Hvis du laver den fulde analyse, er det ikke så attraktivt, som det umiddelbart ser ud til,« sagde Daryl West ifølge Silicon.com.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jørgen Henningsen

Man har spurgt to it-chefer. En hos en avis og en i en bank og på det grundlag konkludere man at: "open source ikke er relevant for firmaer". Det er et meget tyndt grundlag. IT i en avis er jo typisk kontor IT og bankerne har deres helt egne systemer (mainframes osv). Sådan nogle steder er open source naturligvis mindre relevant. Hvis man havde spurgt hos nogen som producerede routere eller settop boxe, så havde man fået det modsatte billed.

 • 0
 • 0
#2 Christian Nobel

.. at vide fra vennerne i Redmond at han skal sige.

Iøvrigt dejligt med sådanne løse udtalelser:

"Det er mere komplekst"

"Hvis du laver den fulde analyse, er det ikke så attraktivt, som det umiddelbart ser ud til"

Hvem er du?

Nå men vel endnu en gang betalt FUD fra en vis side.

/Christian

 • 0
 • 0
#4 Thomas Ammitzbøll-Bach

Administrerende direktør for New Day, Carl Fredricks, udtaler, at "biler er ikke egnet for brug i virksomheder". Denne klare udtalelse kommer på en konference for transport.

"Biler har en klart større TCO end f.eks. cykler, bl.a. fordi de skal serviceres, og man efterfølgende skal købe benzin. Og derudover skaber det en sårbarhed i organisationen, fordi de fleste ikke selv kan reparere bilen, hvis den går i stykker!"

Kritikere udtaler, at Fredricks udtalelse er noget vås. Rene Stuart fra Open Motorcar Forum siger som kommentar: "Nu rykker vi ind i det næste årtusinde, hvor man kan købe service og drift fra tredieparts-leverandører. Således er der flere værkstedskonsulenter, der kan yde service på bilerne og reparere dem, hvis de går i stykker. Det er typisk ledere, der har kørt på cykel som barn, og ikke ser potentialet i ny transportmuligheder!"

 • 0
 • 0
#5 Deleted User

Det ville være skønt hvis der var lidt mere intellektuelt filter som f.eks. tilførte viden fra flere kilder og lod den nu velinformerede læser danne sin egen opfattelse. Men det kræver jo arbejde og indsigt, så er det nemmere at i stedet kaste den arbejdsbyrde over på læseren.

Lykkeligvis lader det til at læserne har noget kritisk sans.

 • 0
 • 0
#6 Anonym

Er enig med Philip, ville være rart hvis V2 var andet end en news aggregator. Men vi får vel hvad vi betaler for...

Og jeg kan ikke lade være med at have en mistanke om at den gode Ian er uvidende bruger af OSS et eller andet sted. Eller deres nameservere kører måske ikke bind?

 • 0
 • 0
#7 Jacob Christian Munch-Andersen

Endnu engang bruges begrebet open source som synonym for gratis software.

Og handler det her i øvrigt egentlig ikke om Microsofts operativsystemer og kontorpakke versus de mest oplagte alternativer? Der er intet galt i at diskutere emnet, men det er da noget pjat at lade som om at man diskuterer fordele og ulemper ved en offentlig tilgængelig kildekode.

Hvordan kan nogen tage den slags øregas seriøst?

 • 0
 • 0
#9 Deleted User

end det siger noget om teknologien han udtaler sig om når man kommer med en så ensidig udtalelse. Der er da fine eksempler på virksomheder hvor det er relevant og der endda mener de kan spare penge på det.

For det første er der mange medie virksomheder der bruger Linux. SAP kører også fint på Linux og er ikke plaget af den nedetid det har haft under windows. PSA Peogeot Citroen at de kan have gavn af Linux ( http://www.novell.com/news/press/psa_peugeot_citro_eumln_chooses_suse_li... ) og enddda betale Novell for support.

Ensidig pladder.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere