It-chef efter brand i København: Godt vi fik remote backup

En voldsom ildebrand i Apotekerforeningens bygning har raseret flere etager. Men udover nogle nedbrændte desktop-computere kan it-chefen tage situationen roligt på grund af fuld backup-løsning, fortæller han.

Ilden har ødelagt alt på de øverste etager i Dehns Palæ i København, hvor Dansk Apotekerforening holder til. Et potentielt mareridt for en it-ansvarlig, men ikke noget voldsomt problem for Niels Braae, Apotekerforeningens it-chef.

»Vi har fuld backup at det hele på en ekstern lokation, så vi mister ikke et eneste vigtigt bogstav. Og serverrummet står ikke i den del af bygningen, der brænder, så der er ikke noget centralt, der er ramt,« fortæller han via mobiltelefon tirsdag middag, mens brandvæsenet stadig kæmper for at få kontrol over ilden.

Så snart ilden er slukket, er der ikke noget større problem i at komme i gang igen, vurderer han.

»Når jeg må gå ind og sætte strøm på, kan vi komme i fuld drift på en times tid. Men bygningen brænder stadig, så det bliver spændende, hvornår det sker,« siger han.

Proceduren for, hvordan de 75 forskellige applikationer og systemer kommer i gang i den rigtige rækkefølge ligger i ESDH-systemet - men også i laminerede ark på it-chefens skrivebord, der heller ikke er ramt af branden.

»Men var det brændt også, skulle jeg nok kunne skaffe de oplysninger,« siger han.

Alarm midt om natten

Hans arbejdsdag startede klokken halv fire i nat, da han blev vækket af alarmen for serverrummet. Strømmen var gået, lød beskeden.

»Så skyndte jeg mig at køre ind og se, hvad der var galt, og så stod hele bygningen i flammer i stedet for. Hovedtavlen stod af, og så lukker det hele pænt ned med de ti minutters strøm fra UPS'en,« forklarer Niels Braae.

Han kunne tage hele den ellers voldsomme situation med 'ophøjet ro' på grund af remote backup af alting.

»Jeg har stået og klappet mig selv på skulderen hele dagen for, at jeg har fuld remote backup og gode serviceaftaler på hardwaren. Den beslutning om remote backup, jeg traf for nogle år siden, lønner sig virkeligt nu. Det er rart at vide, at der ikke er sket noget med Apotekerforeningens data, så jeg ikke render forvirret rundt og tænker 'hvor er min filserver',« lyder it-chefens front-beretning.

Dieselgenerator ville ikke hjælpe
Det eneste, der kunne have gjort en forskel i denne situation, ville være en solid nødgenerator og en stor tank diesel, så serverne kunne have kørt videre i lang tid uden strøm. Men havde Apotekerforeningen haft det beredskab på plads, skulle generatoren og serverne nok alligevel slukkes på grund af muligheden for vandskade.

»De hælder unægtelig nogle kubikmeter vand på den bygning, og serverrummet er nederst. Men ISS og brandvæsenet gør hvad de kan for at lede vandet uden om. Så det skulle ikke lide nogen overlast, og så er gulvet jo også hævet 30 centimeter,« fortæller Niels Braae.

Det eneste, Niels Braae kan se frem til af skader på it-udstyret er de desktop-computere, der er brændt på de øverste etager. Har brugerne gemt filer lokalt, vil de nok være helt tabt.

»Det er den ulyksalighed, man kan komme ud på, hvis man bruger sit skrivebord som lagerplads. Så sagt med et gevaldigt glimt i øjet, for det er jo en tragisk situation: Hvis man ikke vil høre, må man føle,« siger it-chefen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
Claus Agerskov

... i en tragisk situation.

Alt for ofte omhandler artiklerne nye produkter, problemer med it eller lige frem skandaler.

Så det er dejligt at se en god nyhed for en it-chef, som har styr på sin sikkerhedskopiering og procedurer for genetablering af it-drift efter brand.

Det kunne være rart, hvis der også kom en opfølgning eller en kommentar fra it-chef Niels Braae, om alt gik som han regnede med, da det blev muligt at genetablere driften.

Med venlig hilsen
Claus Agerskov

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017

Affecto has the solution and the tools you need

According to GDPR, you are required to be in control of all of your personally identifiable and sensitive data. There are only a few software tools on the market to support this requirement today.
13. sep 2017