It-chef afkrævet betaling for lukket abonnement hos 3

10. november 2010 kl. 11:0828
Selvom abonnementet på et mobilt bredbånd var afmeldt i april, skal it-chef betale teleselskabet 3 for forbruget derefter. 3 indrømmer fejl, men vil ikke eftergive regningen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Medarbejderen havde fået et nyt 3G-modem fra TDC, og det gamle fra 3 var afmeldt fra 8. april, både med et opkald til kundeservice og en efterfølgende skriftlig henvendelse.

Dermed troede it-chef Jesper Bille Haun hos Mediehuset Ingeniøren, at alt var i orden. Men et nærstudie af regningerne viste i oktober, at 3 aldrig lukkede abonnementet, men blev ved med at opkræve penge for det.

Det var it-chefen ikke tilfreds med, så han henvendte sig igen til 3 og bad om at få refunderet abonnementsudgiften siden april. Abonnementet var jo blevet afmeldt og lukket.

»Men fordi medarbejderen stadig har brugt det 3G-modem, vil 3 ikke acceptere, at jeg har sagt abonnementet op fra april,« forklarer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

3G-modemerne fra 3 var købt og betalt, så da Jesper Bille Haun besluttede at købe ydelsen hos TDC i stedet, blev de gamle 3G-modemer ikke inddrevet med hård hånd. En håndfuld abonnementer bliver også hos 3, fordi nogle medarbejdere ikke kan få god nok dækning fra TDC derhjemme.

Da it-chefen opdager problemet med spøgelses-abonnementet, mener han, at han har dokumentationen i orden. Selvom 3 som standard beder ham klare alle henvendelser pr. telefon, har han i frustration over aldrig at få en skriftlig bekræftelse gjort det til standard-procedure også at sende 3 en e-mail, hver gang han har talt med dem.

Kunden har selv et ansvar
Hos 3 forklarer pressechef Knud Løkke Rasmussen, at kundeservice hos 3 altid skal sende skriftlige bekræftelser, når man aftaler noget telefonisk, og beklager, at det ikke er sket.

Fordi Jesper Bille Haun selv sendte en e-mail, har 3 i denne sag også på skrift, at en kundeservicemedarbejder lovede at lukke abonnementet. At det ikke er sket, er en fejl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Opsigelsen er ikke blevet effektueret i vores system, og det er selvfølgelig en fejl, som vi siger undskyld for. Og der er heller ikke kommet en skriftlig bekræftelse, som der skal ifølge vores procedurer,« lyder det fra pressechefen.

Men alligevel holder 3 fast i, at kunden skal betale for abonnementet i perioden april til oktober, selvom det var opsagt.

»Det er en mere kompleks en det. Vi kan se, at kunden har haft et forbrug på abonnementet, faktisk et meget stort forbrug, så det er ikke bare for at se, om der er hul igennem. Og når man har brugt varen, skal man også betale,« siger pressechefen.

Men når it-chefen har opsagt abonnementet og jeres medarbejder ifølge jeres egen undersøgelse har lovet at lukke det pr. 8. april, kan han så ikke forvente, at det bliver lukket og at han ikke skal betale derefter?

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Der er ingen tvivl om, at sagen ikke er blevet behandlet optimalt. Men kunden har også selv et ansvar for at holde øje med, at aftalen bliver effektueret. Det er ligesom med PBS-aftaler, som man også selv skal tjekke,« siger Knud Løkke Rasmussen.

Havde der ikke været et stort dataforbrug på 3G-modemmet, ville sagen have set anderledes ud, understreger han. Så havde 3 ikke bedt om betaling, når nu der lå skriftligt bevis for, at it-chefen havde bedt om at få det lukket.

Jesper Bille Haun er ikke imponeret over, hvordan 3 har håndteret sagen. Efter at 3 nu har lovet at lukke abonnementet pr. 26. oktober, pr. telefon, er der stadig ikke kommet en skriftlig bekræftelse, selvom han har rykket to gange.

»3 virker utrolig gode til at sælge abonnementer og sende modemer ud, men samme effektivitet kendetegner desværre hverken supporten eller håndteringen af opsigelser,« lyder vurderingen fra Jesper Bille Haun.

Husk altid at få alle aftaler på skrift, selvom en leverandør forsøger at klare det hele over telefonen, lyder hans anbefaling til andre tele-ansvarlige.

Har du oplevet bøvl med en tele-leverandør eller uigennemskuelige regninger? Tip Version2 eller skriv i debatten herunder.

28 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
10. november 2010 kl. 11:43

Oplevede det samme med Telenor, hvor jeg fik et halvt års gratis 3G modem og dataforbrug fra november sidste år. Da jeg egentligt ikke havde brugt det særligt meget, valgte jeg at opsige det i april, inden det halve år var gået, og jeg fik bekræftelse pr. brev, sendte modemet tilbage sammen med sim kortet.

Sidst i juni fik jeg så pludselig en regning og en rykker på det mobile bredbånd, og det så ud til det stadigt kørte. Derfor ringede jeg til dem, og de kunne ikke se de havde modtaget noget fra mig, og derfor var abonnementet ikke blevet stoppet. Efter lidt undersøgelse fandt de ud af, at det dog var dem der nok havde lavet en fejl, og jeg blev krediteret hele beløbet.

Midt i juli får jeg så en ny regning, for det mobile bredbånd, og igen ringer jeg til dem. Dog med samme resultat, at de eftergiver regningen og lover at nu skal jeg nok blive slettet fra deres system.

Sidste gang jeg hørte fra dem var så i starten af august, hvor jeg igen fik en regning, og efter endnu et opkald ser det ud til at det er lykkedes dem at få mig ud af deres system, og heldigvis var de alle gange venlige, og de krediterede altid mine beløb.

Men for søren, man bliver lidt træt af det, hver gang man igen igen får et brev fra Telenor...

1
10. november 2010 kl. 11:37

Hej,

Det lyder som klassisk 3.

Jeg brugte en kommunikation på både telefon og mail over 3-4 måneder for at opsige et telefon abonnement hos dem.

Også med en del rykkere for at få en bekræftelse, og da de endelig fik brevflettet i deres word generede de sandelig også to forkerte - og de ville ikke leve op til hvad deres en bekræftelse egentlig lovede.

(Og har havde abonnementet aldrig væres i brug - for det kom bare med en telefon købt på "afbetaling" - så simkortet var det første der røg i skraldespanden).

Jeg endte med at være glad for jeg at startede allerede efter første regning med at prøve at opsige og ikke ventede til bindingsperiodens udløb.

Og trods for den sidste aftale (på e-mail) var at afmelde deres BS opkrævninger, "for det var jo nemmest", sender de stadig girokort.

Derudover er der en længere og ret komisk tråd med deres winback afdeling i starten af mine utallige forsøg på egentlig at få lov til at opsige. - kan altid fremsendes hvis der findes interesse.

Godt man arbejder i telebranchen og endte med kunne sige tele ankenævnet til dem; da de foreslog blatant at jeg skulle lægge et civilt søgsmål, pludselig gik det fra "det krav kan vi ikke efterkomme" til en mindelig aftale.

4
10. november 2010 kl. 11:44

...og slet ikke i telebranchen. Denne gang er det 3, som har kludret i det, i morgen er det et andet selskab. Der er desværre ingen i telebranchen, som ikke har masser af tilsvarende eksempler - desværre.

2
10. november 2010 kl. 11:40

Jeg havde præcis samme oplevelse som ansvarlig for telefoni på min gamle arbejdsplads. Igen og igen og igen... 3 er simpelthen ikke besværet værd!

5
10. november 2010 kl. 11:55

Hvis ITchefen har inddraget SIMkortet kan medarbejderen vel ikke komme på nettet (på det samme abonoment)--, eller hur???

Hvis ITchefen ikke har inddraget SIMkortet er det vel bare dumt ? --, eller hur?

6
10. november 2010 kl. 12:01

Det er da fuldstændlig ligegyldigt. SIM-kortet skulle være spærret. Abonnementet var jo lukket, alle aftaler ophørt.