It-branchen tørster efter mobiludviklere

Mobiltelefoner erstatter i stigende grad computere, men branchen mangler udviklere. To it-fagforbund går nu sammen for at skabe interesse for mobil-udvikling.

22.000 dollars om dagen. Så meget tjener den amerikanske udvikler Ethan Nicholas ved at hans applikation Ishoot ligger som topscorer på listen over de mest downloadede applikationer til Apples iPhone.

Selv om det nok er de færreste, der skal forvente indtægter i den størrelsesorden, illustrerer Ethan Nichols succes meget præcist it-branchens efterspørgsel efter gode mobil-udviklere.

Det har man også erfaret i Danmark, hvor de to it-fagforbund Prosa og Sam-Data nu går sammen med flere mobil- og it-virksomheder for at skaffe flere mobiludviklere.

Første tiltag bliver en stor temadag på IT-Universitetet, hvor store aktører som Microsoft og Nokia vil afholde workshops, ligesom de besøgende vil blive introduceret for udvikling på de to mest udbredte mobil-platforme Symbian og Windows Mobile. Også Googles Android-platform vil blive præsenteret.

»Vi har ikke en præcis opgørelse over manglen på mobiludviklere, men der er ingen tvivl om, at der er et behov og at det kun vil blive endnu større i de kommende år,« siger Holger Foskjær, bestyrelsesmedlem i Sam-Data, til Version2.

I takt med udviklingen af stadig stærkere mobiltelefoner med flere og flere muligheder, er efterspørgslen på mobiludviklere steget markant. Og hvis ikke Danmark skal sakke bagud, skal der ske noget nu, siger Thomas Riisgaard Hansen, post.doc. ved mobiludviklingsenheden ved Aarhus Universitet, i en pressemeddelelse i forbindelse med temadagen.

»Danmark skal se at komme i gang med udvikling på mobile platforme, hvis vi skal følge med i den mobile innovation, der foregår specielt i Asien og Afrika, hvor mobiltelefonen er den foretrukne kommunikationsplatform,« siger Thomas Riisgaard Hansen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jonas Finnemann Jensen

Android er på vej, men ikke udbredt nok... Hardware mangler IMO også lidt... Og Windows Mobile og Symbian IMO er udelukket er der ikke så mange platformer tilbage...

Generelt ville det også være rart at se abonnementer hvor man kun betaler for datatrafik eller afregnes flatrate... Før det sker, e.g. at vi får service udbydere og mobiltelefon udviklerne helt adskilt... Kommer vi ikke til at se innovative applikationer. F.eks. er det de færreste service udbydere der vil have VoIP til at kører på de mobil telefoner de sælger... Endnu færre vil sikkert have SMS'er erstattet af billigt IM...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere