It-branchen skriger på arbejdskraft i Midtjylland

Ny undersøgelse viser, at en femtedel af midtjyske it-virksomheder har ubesatte it-stillinger.

En undersøgelse fra It-forum Midtjylland og IT-Branchen viser, at 21 procent af it-virksomheder i Midtjylland har it-stillinger, som de ikke kan få besat.

Det skyldes mangel på kvalificerede ansøgere, og det er ifølge direktør for It-forum Midtjylland Bo Sejer Frandsen et kæmpe problem.

»Det bremser erhvervslivets vækst i regionen, når vores virksomheder ikke få folk med de kvalifikationer, som de har brug for. Det bør vi gøre en indsats for at gøre noget ved, for problemet med mangel på dygtige it-folk bliver efter alt at dømme ikke mindre fremover,« udtaler Bo Sejer Frandsen i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen viser, at hele 15 procent af de deltagende, midtjyske virksomheder har tre eller flere ubesatte it-jobs. Det er primært konsulenter og folk til it-udvikling, der efterspørges.

72 procent af de adspurgte virksomheder forventer, at de i løbet af 2013 vil få mere at lave end i 2012, så medarbejdermanglen er graverende.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (18)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Jimmy Knudsen

Jeg har selv gået ledig i snart 2 år, og har på den tid søgt pænt over 200 stillinger. Jeg får i langt de fleste tilfælde at vide at de har fundet en med bedre kvalifikationer, hvilket jeg ikke tvivler på. Mit problem er bare at jeg ikke har RÅD til at opkvalificere mig selv. Vil gerne. Jeg er endda begyndt at søge stillinger jeg VED jeg ikke er kvalificeret til.

 • 6
 • 0
Peter Makholm Blogger

For under en måned siden var nyheden at en fjerdel af alle it-virksomheder havde ubesatte stillinger. Det må jo så betyde at it-virksomheder i Midtjylland har det lettere end resten af landet?

 • 7
 • 0
Jakub Nielsen

Desværre. Dansk kultur bedømmer dig som ledig, at du har nok været dårlig til dit job, måske et problembarn. Sandsynligvis også et alkohol problem når du har været ledig i et par år. Staten dømmer til potentiel snyder med offentlige midler og kvinder vil nedrakke dine evner som mulig god far, da du ikke signaler at du er en beskytter. Ingen vil direkte hjælpe dig videre, slet ikke kommunen eller virksomheden.

Vi har meget at arbejde med i Danmark...

 • 8
 • 0
Jakub Nielsen

Desværre. Dansk kultur bedømmer dig som ledig, at du har nok været dårlig til dit job, måske et problembarn. Sandsynligvis også et alkohol problem når du har været ledig i et par år. Staten dømmer til potentiel snyder med offentlige midler og kvinder vil nedrakke dine evner som mulig god far, da du ikke signaler at du er en beskytter. Ingen vil direkte hjælpe dig videre, slet ikke kommunen eller virksomheden.

Vi har meget at arbejde med i Danmark...

 • 2
 • 0
Christian P. Broe Petersen

Som jyde der har været en tur forbi Sjælland, så var det mit indtryk, at man der har en lidt mere lemfældig omgang med sit CV. Når en jyde ser sådan en jobannonce skrevet af en smart HR dude hos et rekrutteringsbureau, så tænker han ofte: "Shit - jeg kan jo ikke halvdelen af alle de ting der, og jeg har jo slet ikke mindst 5 års erfaring i det". Men nogle gange kan mindre også gøre det. Jeg søgte ind i mit firma som DBA, men rekrutteringsbureau mente at jeg nok ikke var kvalificeret. I stedet søgte jeg så ind i samme firma ad omveje som udvikler, og har stort set arbejdet som DBA siden jeg startede.

 • 3
 • 0
Ole Wolf

Hvis virksomhederne ikke kan finde folk, der kan lige præcis den sjældne afart af et programmeringssprog på lige netop den variant af en produktidé, som firmaet leverer til lige præcis deres udsnit af de potentielle købere, har jeg et ydmygt forslag:

Så lær dem det dog! Ansæt folk, der på baggrund af deres CV ser ud til at være i stand til at kunne tilegne sig den ønskede viden. Dette burde ret beset udgøre størstedelen af de ansøgere, der har en IT-relateret uddannelse al den stund, at de i hvert fald har lært dét.

Det kan ikke passe, at i samme øjeblik en virksomhed ikke kan finde en 100% kvalificeret kandidat, og kun har en lang række ledige 80-90% kvalificerede kandidater, så klager de deres nød og forlanger, at det offentlige system og/eller kandidaterne selv skal være bedre til at uddanne sig til den sjældne sammensætning af kvalifikationer, som den pågældende virksomhed har brug for.

De ledige har en generel viden samt en specialiseret viden, som de har fra deres respektive baggrunde, men det er urealistisk at forvente, at de har præcis, hvad ens egen virksomhed har brug for. Den eneste måde, man kan skabe skræddersyede kandidater, er ved at virksomhederne selv påtager sig rollen som skræddere.

 • 10
 • 0
Kenneth Andersen

Det ville være dejligt, hvis Version2.dk faktisk gad komme med (gode) eksempler på den omtalte "manglende arbejdskraft". Ellers kommer vi jo bare ud i den sædvanlige dårlige journalistik; nøjagtig ligesom sidste gang, Version2.dk bragte en artikel omkring manglende IT-arbejdskraft.

Men det er nok for meget at forvente af landet journalister...

 • 6
 • 0
Jan Ulrich Jensen

Jo! Problemet er måske i virkeligheden "de manglende indere" og ikke "manglende kvalifikationer". Det kan jo camoufleres let og elegant ved at spørge på den rigtige måde, når man har kandidater til en opslået stilling.

Eksempel: "Hvor mange års erfaring har du med Bosch hhv. Black & Decker?"

Jeg tror ikke, man skal forvente gode eksempler, for det er slet ikke journalistik at skrive af efter en pressemeddelelse. IT skrives i øvrigt med store bogstaver - ligesom WC.

 • 0
 • 0
Rasmus Kaae

Nu er jeg ikke jobsøgende, men det må da være provokerende at læse sådan en artikel og samtidig kunne se at de fleste Jobs her på sitet er i københavn

 • 6
 • 0
Kim Rasmussen

Jamen så må IT-Forum, jo trække i arbejdstøjet og begynde at lave lobby arbejde, så vores politiker kan forstå, at de ledige skal opkvalificeres, frem for parkers i formålsløse jobsøgnings-"kurser".

Jeg er blevet fortalt af en Jobcenter medarbejder, at "det kan jo ikke nytte at du står stærkere". Eller sagt på en anden måde, han mente ikke at ledig skulle have opkvalificering, da det er spil af offentlige penge.

Men det er vel mindre spild af penge, hvis vi kan få vores ledige i arbejde. Så er pengene til kurser og certificeringer vel givet godt ud. Frem for at betale dem penge for at gå hjemme i flere år.

 • 3
 • 0
Michael Nielsen

Var der en arbejdsgiver i Silkeborg der græd efter at han ikke kunne finde COBOL programmører (de uddannes mig bekendt ikke mere), jeg havde arbejdet med COBOL, godt nok for mange år siden, og manglede på det tidspunkt et job, så jeg kontaktede personen, og ansøgte om jobbet..

Svaret var "vi kan ikke bruge dig, da du ikke har 10 års erfaring med COBOL".

Altså er det et luksus problem der findes i det område, ikke et reelt beskæftigelses problem.

En anden gang var det Java programmører nogen manglede i midt Jylland, og ikke kunne finde, og jeg har da 5års erfaring med Java applikations udvikling - for et par år tilbage, men ak nej det var heller ikke nok, det skulle være erfaring inden for de sidste par år..

NB: jeg er generalist, jeg har udviklet software i mange forskellige sprog, som konsulent (bruger hvad kunden vil havde der skal bruges), og Jeg har arbejdet med ca 8 programmerings sprog (professionelt), og har privat erfaring med totalt set 17 forskellige sprog - der kommer af og til opgaver i obskure sprog - ofte nogle meget "sjove" opgaver.

 • 9
 • 0
Peter Makholm Blogger

IT skrives i øvrigt med store bogstaver - ligesom WC.

Det kan godt være at du mener at IT og WC skal skrives med store bogstaver, men det er kun din mening. Det er både korrekt at skrive det med store og små bogstaver (men som ved mange andre steder hvor der er valgfrihed, virker det mest sprogsikkert at være konsistent).

Helt præcist hvornår sprognævnet tillader at en forkortelse optages skrevet med små bogstaver er lidt uklart, men det har noget at gøre med udbredelse.

 • 0
 • 0
Kristian Klausen
 • 0
 • 0
Lasse Lindgård

Undskyld, hvis det lyder lidt hårdt, men det er altså gratis at opkvalificere sig, så det kan ikke lade sig gøre ikke at have råd til det. Det er et spørgsmål om at man i sin fritid løbende må prioritere at lære noget nyt, hvis man vil overleve i IT-branchen.

Du kan starte her Jimmy: https://www.coursera.org/courses?orderby=upcoming&stats=upcoming&cats=cs...

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere